Despre tot

Fotografia mea
...scurt si la obiect. Noi povestim tot si orice. Suntem 2 amici raspanditi prin Europa, el undeva-n Balcani(Csender) iar eu undeva in Nord (DaN).Voi? Comentati, injurati, apreciati. ENJOY! Csender & DaN.

luni, 26 iulie 2010

Turism romanesc . Vacanta pe plaiuri mioritice . O zi in Bucuresti .





Recunosc ca e tot un exercitiu de imaginatie avand in vedere ca nu cred sa existe pe fata Pamantului un singur om care sa se gandeasca sa vina in Bucuresti pentru a-si petrece concediul. Dar hai sa ne imaginam , prin absurd , daca s-ar intampla acest lucru , cum ar arata o zi de vacanta in Capitala. Sa presupune ca esti turist strain , undeva din vestul Europei , ai bugetul limitat pentru vara asta si pui degetul pe harta si hop! Romania , Bucuresti . Program :

- ora 12 . 00 aterizare cu intarziere de 2 ore si jumatate pe autogara , pardon! , aeroportul Baneasa . Imbulzeala la coborarea din avion datorita romanilor care lucreaza peste hotare hotarati sa si vada mai repede rudele , injuraturi ca la usa cortului , tu , straine , nu intelegi nimic . Afli mai tarziu ca " pula " , "mortii " , "baga-mi-as " nu sunt saluturi de bun-venit asa cum ai dedus din folosirea excesiva a lor .

-ora 13.45 oarecum nervos ca ai asteptat bagajele o ora si 45 de minute , intr un final afli de la un functionar ca ele s-au pierdut . Tocmai au plecat cu o cursa a aceleiasi companii catre Sofia . Ti se promite ca vor veni a doua zi , u te conformezi , nestiind pe ce taram te afli si ca aceste bagaje in cel mai bun caz vor ajunge peste 10-12 zile in aeroportul de la noi , moment la care u vei fi plecat de ceva vreme , pt ca nu esti chiar atat de batut in cap sa stai mai mult de o saptamana aici , desi daca ai venit...

-ora 15.00 iesi , impreuna cu familia , din aerogara , pfff , aeroportul Baneasa si chemi mandru un taxi care sa te duca la cel mai apropiat centru comercial din Bucuresti pentru ca mai apoi sa ajungi si la destinatie . Pana sa faci cu mana , insa , esti agasat si hartuit de tot felul de cocalari care incearca sa te convinga sa te urci in masina lor galbena . Unul reuseste . E descheiat la camasa inflorata pe care o poarta , lantul ii straluceste auriu la gat , asemenea transpiratiei de pe ciocolatia sa piele . Te urci imediat in taxi , neavand bagaje de carat . Dupa un scurt drum de 2 ore si jumatate pe traseul Baneasa-Unirii , cobori din respectivul taxi lasandu-i agasantului sofer cu inele pe degete 100 de euro , desi u constati corect ca mai mult ai stat decat ai mers .

ora 17 30 Complex comercial Unirii , u si familia ta sunteti fericiti ca puteti face cumparaturi intr un civilizat mall romanesc . Imediat dupa ce i-ati dat 10 euro ghertoiului de langa Mc Donald's pt a va lasa in pace fata de 14 ani , ajungeti inauntru . Cum magazinele aflate la parter nu va satisfac , acestea neavand imbracaminte , decideti sa urcati la nivelul 1 . Scara rulanta merge decat in jos , asa ca va trebui sa urci pe scari. La etajele superioare faci unele cumparaturi desi constati ca preturile sunt mult mai mari decat in tara ta vestica de origine , chiar daca nivelul de trai din cele doua tari e total opus in favoarea patriei tale de bastina .

ora 19 30 Ciudat , esti destul de obosit dupa cateva ore de petrecut in Bucuresti , desi mare lucru n-ai intreprins , fiind mai mult blocat in aeroport sau in trafic . Ajungi la hotelul Banat din Piata Rosetti , desi la agentie ti se spusese clar ca la Bucuresti vei fi cazat la Intercontinental . Faci u un calcul . constati ca cinci minus doi fac trei , inghiti in sec , dar te cazezi intr-un final , nu inainte de a i plati boschetarului de la intrare inca 10 euro pentru ca a dorit sa -ti care bagajele in camere , u neavand asa ceva , ci doar 2 pungi ramase de la shoopingul din Unirii .


ora 20 30 Dupa ce te cazezi , decizi cu familia sa iesi la o mica plimbare prin "micul Paris" , ca dehh , ai auzit ca Bucurestiul e chiar dragut noaptea . Nimic mai adevarat , doar ca e si populat . Decizi sa o iei la pas pe Mosilor , iesi la Universitate si de acolo pe bulevardul Magheru . Pe langa cersetorii de care ti au povestit prietenii tai atunci cand incercau sa te convinga sa nu vii aici , te intrebi daca n-ai nimerit in mijlocul unei curse mixte auto-moto . Constati , insa , ca unele masini incetinesc pe mijlocul strazii pt ca soferii sa si schimbe numerele de telefoan , tu gandindu te ca e pt o mai buna colaborare pe viitor . Nicio o sansa sa te intelegi cu membrii familiei tale din cauza zgomotului produs de motoare . In drum spre hotel ramai suprins sa observi la semafor o masina italiana supersportiva de 600 si ceva de cai langa o caruta trasa de fix doi .

ora 22 30 Obosit dupa o zi grea , adormi pe ritmurile orientale de la blocul de vizavi de hotel . Mai tarziu o sa afli ca genului muzical i se spune "manea" , iar in versuri e vorba despre "enemies , power , cheated women , money and pride" . Maine e o noua zi in eterna si fascinanta Romanie .

Revin cu zilele urmatoare ale excursiei eroului nostru ;)


by Csender

6 comentarii:

  1. Pune mana pe o carte. Mai incearca cu semnele de punctuatie.

    RăspundețiȘtergere
  2. E bine ca tu ai inteles din tot postul ca treb sa mai citesc o carte . Nu-i rau .

    RăspundețiȘtergere
  3. tu ori esti patriot ori ne faci capitala cu ou si cu otet? nu cred ca le da nimeni bani cersetorilor de la Unirii ca sa fie lasati in pace. si nici nu cred ca iti va cara vreun om bagajele vreodata in bucuresti. + si in alte tari sunt motoare care circula pe strada la orice ora din zi si din noapte, asa ca nu cred ca i-ar deranja prea mult pe cei aflati in concediu chestia asta. cu opritul masinilor si vorbitul pe geam...cred ca se practica peste tot in lumea asta.

    RăspundețiȘtergere
  4. 1. e un pamflet
    2. sunt patriot , dar sunt si realist in acelasi timp .
    3. din punctul meu e un post pozitiv prin simplul fapt ca am alaturat "turist " de " Bucuresti " . Pace.

    RăspundețiȘtergere
  5. Aa , iar chestia cu vorbitul pe geam se practica , dar la noi a atins rangul de arta .

    RăspundețiȘtergere

Ce zici?