Despre tot

Fotografia mea
...scurt si la obiect. Noi povestim tot si orice. Suntem 2 amici raspanditi prin Europa, el undeva-n Balcani(Csender) iar eu undeva in Nord (DaN).Voi? Comentati, injurati, apreciati. ENJOY! Csender & DaN.

luni, 12 iulie 2010

Greva la romani

Intr unul din cantecele dedicate” intaiului fiu al poporului” inainte de ’89 , Nicu Alifantis avea o strofa cantata de atatia la marile adunari nationale , uitata de multi in zilele noastre:

Suntem, de e nevoie, o tara de soldati
Suntem, de e nevoie, un lant de munti Carpati
Durerea tarii noastre facuta-i sa ne doara
Ne place libertatea, ca oameni si ca tara
Si soarele dreptatii sa lumineze sfant
O tara rosu, galben si-albastru pe pamant
Aceasta-i viata noastra, aceasta ni-i taria
Traiasca libertatea, traiasca Romania

Acum sa analizam ultimele evenimente din tara asta care se darama bucatica cu bucatica in fiecare zi si atitudinea societatii civile :

Masuri draconice , scaderi de salarii , pensii , majorari de taxe , noi impozite si ,cireasa d pe tort , ingradirea dreptului la exprimare a presei si , chiar daca nu oficial , si a omului de rand care are un dinte impotriva Puterii din zilele noastre . Care este luarea de pozitie a sindicatelor noastre , a oamenilor iesiti in strada la asa zisesele greve : dansul pinguinului , o groteasca manea in viziunea proprie , 2-3 sloganuri cuminti la adresa guvernantilor si o caricatura de sicriu cu chipul “intaiului fiu al poporului de azi” . Pai , bah tata , daca tot exprimam ceva si vrem sa ne fie ascultat glasul ,ce poate fi mai simplu si mai convingator decat o singura voce puternica si un pumn ridicat spre cer in semn de nemultumire , dispret si dorinta de schimbare . La caterinca si sarbatori campenesti , mici si carnati sfaraind , nu ne intrece nimeni , sunt sigur de asta , ca doar d’aia iese juma’ de tara din casa de 1 mai pt ca asa e traditia , nu ?! Si atunci te mai intrebi de ce Piticul Porno din fruntea Guvernului si cu “pleziristul” nas al Boureanului au o aroganta care l-ar face chiar si pe Adrian Nastase sa creada ca joaca la copii si juniori . Versurile acelea , chiar daca au fost redactate in perioada de trista amintire, ar trebui cantate si ascultate la astfel de manifestari , asta daca nu vrem ca si perioada asta sa o numim in viitor tot de “trista amintire” ! P.S . Versurile apartin poetului Adrian Paunescu.

Csender

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce zici?