Despre tot

Fotografia mea
...scurt si la obiect. Noi povestim tot si orice. Suntem 2 amici raspanditi prin Europa, el undeva-n Balcani(Csender) iar eu undeva in Nord (DaN).Voi? Comentati, injurati, apreciati. ENJOY! Csender & DaN.

miercuri, 21 iulie 2010

La mareEu reprezint partea mai linistita a acestui blog. Asadar, am sa va povestesc in randurile urmatoare cateva lucruri interesante legate de litoralul Marii Nordului, lucruri pe care le-am vazut vizitand coasta belgiana de la un capat la celalalt.

Zilele trecute, in compania unei veche si dragute prietene (:* :D), am plecat intr-un tur al litoralului Marii Nordului pe coasta din Belgia. Un litoral nu foarte mare dar foarte cochet, cu statiuni mici si accesibile pentru toate categoriile de oameni. De asemenea este impresionant faptul ca legatura intre statiuni este facuta si printr-o linie de tamvai (ceva mai rapid decat 41) ceea ce permite foarte usor accesul turistilor la litoral. Acesta porneste de la Knokke si are capat in De Panne aceasta fiind ultima statiune la granita cu Franta.

Toate statiunile au ceva special, ceva deosebit. Gasesti foarte des parcuri amenajate in stil futurist si kilometri de padure pe marginea falezelor, foarte multa natura, foarte multa verdeata, o combinatie frumoasa intre nisip de toate culorile si iarba. Falezele sunt pline de turisti care se plimba linistiti, relaxati (nu prea au astia p’aici grija zilei de maine). Fiecare statiune are cate un port de iachturi, sporturile nautice fiind la mare cautare aici.

Zona asta din Nord este extreme de frumoasa, cladirile in combinatie cu dunele de nisip si iarba creand un peisaj mirific. Aici rasaritul si apusul soarelui fac din cer o plansa de desen in care isi fac aparitia culori minunate de la turcoaz la portocaliu (culori geniale pe care rar mi a fost dat sa le vad). De multe ori ai parte de peisaje, de imagini unice. Norii vin si pleaca intr-o viteza ametitoare.

Marea Nordului este mai tot timpul involburata, apa este rece si foarte sarata dar asta reprezita un tratament bun pentru sistemul imunitar (pai doar nu credeati ca pentru cel Turbo?!). Pe romaneste adica te calesti frate iar de aceea foarte multa lume alegea sa faca baie in mare chiar daca afara termometrul arata numai 21 grade. Zilele trecute insa am intalnit o vreme perfecta, 25-28 de grade C, soare nu foarte puterinic, nisip cald si fin. In stilul asta am supravietuit mai bine de 8 ore pe plaja.

Dupa proverbul “cum e turcu’-i si pistolul” litoralul Marii Nordului (Belgian side) este foarte curat, linistit, cu un aer chiar elegant as putea spune (asta probabil din cauza turistilor civilizati), bine amenajat si ingrijit diferenta fiind ca de la cer la pamant intre el si litoralul Marii Negre (Romanian side).

P. S. Tin sa va anunt cu parere de rau ca pe faleza lipsesc cu desavarsire vanzatorii ambulanti de CD-uri si casete audio cu Rregele Gutsa si tarabele cu mamaliGUTZA si hamsii in usturoi.

Mai jos aveti si un album de poze. Va multumesc pentru ca mi-ati dat citire.
Pe curand, DaN!

La mare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce zici?