Despre tot

Fotografia mea
...scurt si la obiect. Noi povestim tot si orice. Suntem 2 amici raspanditi prin Europa, el undeva-n Balcani(Csender) iar eu undeva in Nord (DaN).Voi? Comentati, injurati, apreciati. ENJOY! Csender & DaN.

vineri, 23 iulie 2010

Copii vs Kinderen


Paaaac....si vin si eu acum cu o completare rapida la postul amicului meu si anume Csender si am sa va povestesc cum ii vad eu pe copiii de aici din Belgia si ce activitati intreprind cei crescuti aici in Nord. Sunt atat de multe lucruri incat nici nu stiu de unde sa incep.

As incepe cu faptul ca ei se duc la scoala pentru ca asa vor ei, nu pentru ca li s-ar impune acest lucru prin educatia data de parinti. Spre deosebire de copiii romani care se duc mai mult din obligatia paritilor, cei de aici se duc la scoala deoarece acolo este mediu ambiant in care le place sa traiasca . Ei nu stiu sa chiuleasca si nici nu au vreun motiv sa o faca (oricum n-au internet cafeuri sa dispara d’acasa nu stiu cate zile pentru un turneu de Counter Strike) . Si asta datorita sistemului educational care este atat de flexibil incat scoala este parte din viata fiecarui copil. Un sistem plin de activitati educationale si culturale FINANTATE DE MINISTERUL INVATAMANTULUI si organizate de cadre didactice cu adevarat competente pentru acest lucru. De toate astea are parte un copil European, normal, incepand cu varsta de 3 ani atunci cand merge la gradinita.

Parerea mea este ca totul tine de educatia primita la scoala dar si parintii, care la randul lor au crescut in acelasi mediu, au rolul lor in educatia copilului.

Pe urma ar mai fi faptul ca, desi au un nivel de trai mult mai ridicat decat noi si isi permit mult mai multe chestii decat orice copil din Romania, copiii de aici aleg sa se deplaseze in mare parte cu bicicleta. Ajung sa-si cumpere masina lor probabil atunci cand obtin primii bani munciti de ei personal. Multi dintre ei nu folosesc telefoane de ultima generatie sau daca folosesc nu fac din asta o fitza, o parada de moda.

Intre copiii de aici tot timpul exista egalitate (nu exista copii de bani gata) . Sunt invatati de mici sa munceasca, pe timpul vacantei sunt organizate fel-de-fel de job-uri atractive nu doar din punct de vedere material.

Messengerul si HI5 sunt in minoritate sau lipsesc cu desavarsire, singurele site uri de socializare care ruleaza aici fiind Facebook-ul si twitter ul (folosesc twitter cum folosesc copiii romani cele 27238420 de sms uri gratiute de la cosmote).

Fac mult sport, se dau mult cu skate-ul si rolele asta datorita parcurilor special amenajate. Au asociatii sportive organizate pentru fiecare sport in parte si pentru toate categoriile de copii si aici ma refer si la cei cu handicap.

In concluzie copiii de aici (cel putin astia din Belgia, cat am reusit eu sa-i urmaresc in 11 luni) duc o viata mult mai linistita, mai interactiva si mai lipsita de stres decat cei din Romania.

Cu parere de rau pentru copiii din Romania, DaN!

P. S. Mergand pe principiul “Fiecare padure are uscaciunile ei” copiii de aici au si ei defectele lor dar despre asta probabil am sa scriu intr-un alt post. Acum va las, in seara asta ies intr un bar din Brugge in care sper sa agat un MILF. Spun asta pentru ca, supriza sau nu, in cluburi si baruri pustoaicele de 18, 19, 20 de ani lipsesc cu desavarsire. Pe curand, DaN !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce zici?