Despre tot

Fotografia mea
...scurt si la obiect. Noi povestim tot si orice. Suntem 2 amici raspanditi prin Europa, el undeva-n Balcani(Csender) iar eu undeva in Nord (DaN).Voi? Comentati, injurati, apreciati. ENJOY! Csender & DaN.

joi, 22 iulie 2010

Tara deshumarii si a nedreptatii





Capul de afis al acestor zile il tine subiectul legat de deshumarea Ceausestilor , peste tot in media numai despre asta se discuta , ce influenta are asupra maselor , ce importanta , abureli si lucruri insignifiante ! Ceausescu a murit si asta e un fapt petrecut .

Doua lucruri sunt mai grave si mai importante decat deshumarea sotilor de "trista amintire" :
Primul , care priveste opinia publica si conducerea tarii in mod direct , e ca Ceausescu este regretat de tot mai multi romani , acum , dupa 20 si ceva de ani de la Revolutie . Oare asta nu ii sperie pe conducatori , oare nu le da un fior rece cand se gandesc ca au un rival mort de 20 de ani in mentalul colectiv ,oare burtile lor care aduc a butoaie cu rahat nu tremura la gandul ca fantoma dictatorului planeaza asupra unei socitetati din ce in ce mai infometate !? Raspunsul se poate citi pe fetele transpirate care ies si intra din Palatul Victoria sau Cotroceni.

Al doilea lucru asupra caruia as vrea sa punctez e ca macar Ceausescu se odihneste undeva . Are un mormant , fie si el discutat si paradiscutat in presa, are un loc unde simpatizanti , nostalgici pot aprinde o lumanare si isi pot aminti de conducatorul din "Epoca de Aur" , dar cu restul conducatorilor bravi ai Romaniei ce facem !? Unde e oare mormantul Maresalului Ion Antonescu , poate unul din cei mai mari patrioti pe care i a avut poporul roman ? Acestuia nu i s-a dat nici macar dreptul la un loc de veci , considerat criminal de razboi si responsabil al Holocaustului in Romania . Dar sa se ajunga pana la a nu avea un mormant e cale lunga .

Regele Mihai , acest tradator al neamului , va fi ingropat mai mult ca sigur , cu onoruri si fanfara militara , va fi decorat , daca mai are cu ce , post mortem , va capta atentia publica saptamani la rand , si se va vorbi de el la superlativ . Dar Antonescu , nu . Pentru ca a avut curajul de a nu face compromisuri , de a nu lua pozitia de drepti in fata rusilor si de a-si respecta promisiunile facute lui Hitler .



Ca sa dau citire unui vers din cantecul Mariei Gheorghiu inchinat Maresalului , noi nu voiam decat sa aflam " ...unde-ti tii mormantul , Ioane , printre atatea milioane...?"

Antonescu a fost condamnat la 6 pedepse capitale !!! 6!!!
Dupa condamnare, singurul om care l-ar mai fi putut salva pe maresal a fost regele Mihai, care avea drept de gratiere. Maresalul nu a vrut sa inainteze cererea catre rege. Mama sa, doamna Baranga, a facut-o in numele sau. Regele Mihai, pentru a se eschiva de la solutionarea acelei cereri, a disparut din Bucuresti. In ziua executiei, Iuliu Maniu s-a dus la Palat pentru a se prezenta regelui si a-l convinge sa semneze gratierea, dar Mihai I nu a fost de gasit.
Evenimentele si-au urmat cursul si executia sentintei a avut loc in dupa-amiaza zilei de sambata, 1 iunie 1946. A doua zi, pe 2 iunie 1946, maresalul
Antonescu ar fi implinit 64 de ani.
Inainte de executie , Maresalul a strigat "Traiasca Romania " pt ca apoi sa spuna " Iar tie , popor ingrat , nu-ti va ramane nici macar cenusa mea " Si adevar a grait.

Poate ca , din cand in cand , ar trebui sa ne intoarcem privirea catre istorie , sa ne intelegem trecutul pt ca , mai apoi , sa infruntam cu succes viitorul . Iar spiritul acestui prim-patriot ar trebui nu deshumat , ci inviat , din dorinta de a scapa de conducatorii de azi , nimeni altii decat relicvele comuniste de ieri , asta pentru a putea spune mandrii "...sa dormi , Ioane , linistit , neamul tau nu a murit..."


by Csender

Un comentariu:

  1. imi doresc sa scrii un post despre tine.un post despre cum esti tu.ce zici de tema asta cosmin? :)

    RăspundețiȘtergere

Ce zici?