Despre tot

Fotografia mea
...scurt si la obiect. Noi povestim tot si orice. Suntem 2 amici raspanditi prin Europa, el undeva-n Balcani(Csender) iar eu undeva in Nord (DaN).Voi? Comentati, injurati, apreciati. ENJOY! Csender & DaN.

vineri, 23 iulie 2010

Paralela intre generatii

Trebuia sa scriu si despre asta , pt ca am constatat din ce in ce mai multe diferente intre generatia care a copilarit in anii '90 , in care se gaseste si subsemnatul , si cea de azi . Ma uit la copiii din ziua de astazi ! Bai nene , nu mai sunt copii , jur ! Au accesul si beneficiaza de aceleasi facilitati doar visate de noi pe vremea copilariei : au telefoane mobile si facturi cat roata carului
- se duc intotdeauna cu masina la scoala atunci cand ploua sau ninge pt ca nu pot indura o asemenea vreme capricioasa , nu ?
-stau pe net mai mult de jumatate din zi , timp in care acceseaza cu precadere siteurile de socializare si messengerul , singurele probleme adevarate fiind ce poza si-a mai pus colega din banca a 3-a sau ce status are baiatul de vizavi , care au 15 ani ....impreuna.
-singurul motiv pentru care ies afara e sa discute in continuare despre rivala de moarte de la a 5-a D care isi pune statusuri rautacioase pe hi5 despre una/unul din gasca lor.

Fratilor , ce-i asta !???? Vorba lui Teo , in cativa ani toti copiii or sa aiba juma ' de m inaltime si or sa fie galbeni la fata , sensibili la orice bataie mai puternica de vant sau la vreo cazatura mai zdravana , dar atunci cand or sa fie atacati de virusi sau banati pe vreun site , vor triumfa in stil maret .

Spuneti-le unora de 12-13-14 ani despre ascunsea , atinsea pe diverse , "tarile" , "tara , tara , vrem ostas" ca vor da din umeri cum dau eu cand aud termeni din anatomia patologica . In schimb , se vor lumina la fata cand vor auzi de Farmeville .

Nu e vorba , si noi ne jucam pe computer , da !!! E adevarat !!! Dar ne jucam Solitaire!! Pe care nu l-am inteles 2 ani , dar il jucam , v-o jur ! Si noi jucam jocuri pe consola , da ! Dar nu 3D , nu pe X-box , ci la carciuma de la colt Street Fighter din banii pe care ni i dadeau parintii de ciubuc ! Dupa care noi , cei din anii 90 , ieseam afara unde nu era placere mai mare sa fii primul la "atinsea pe cototate" . Mai tineti minte ??? Care avea ca regula de baza cuvantul magic " piua " .In momentul cand ziceai "piua" , nimeni si nimic nu se mai putea atingea de tine , erai un fel de Basescu in tara lui , erai intr o capsula imaginare si nimeni nu avea dreptul legitim sa te atinga , pt ca , nu i asa , erai in PIUA !

Haideti sa intrebam copiii din ziua de azi , sa vedem cati dintre ei stiu semnificatia acestui cuvant , cati dintre ei ies din casa la 4 pentru ca la 9 sunt chemati de o voce feminina putin ingrosata , pentru a suna mai autoritar , numita mama?

Cati dintre pustii de ziua de azi copilaresc printre balarii si blocuri neterminate , strigand "ai spart oalele !!!" ? Si joaca "ascunsea" , nu pot nega ...da ...si ei o fac...atunci cand sunt pe invisible , si brusc !!! Buzz!!!!! Te-au scuipat pe limba lor !!

Sa nu se inteleaga ca militez pentru neconstruirea blocurilor sau a parcurilor si spatilor de joaca , nu !! Dar altceva era cand te ascundeai dupa niste boscheti si altceva cand te ascunzi intr un gazon proaspat udat .

Nu era asmutire mai mare ca jocul " adevar sau provocare"! Acolo aflau baietii lucruri despre fete , poate cu putin noroc sarutau una ...pe obraz , sau pentru fete sa afle ce baiat are o simpatie si pentru cine . Acum se joaca pe facebook " Curiosu' " ... NU VREM ASTA!!! Lasati copiii sa si joace singuri jocurile copilarilei si sa si urmeze propriile reguli pentru ca or sa ajunga la varsta adolescentei sa se gandeasca ca in loc de o intalnire intr un parc , mai bine o conferinta pe mess , in locul unui prim-sarut , mai bine un emoticon revolutionar sau in locul actului dragostei in sine , mai bine un video chat pe cinste .


Revin cu multe alte exemple . To be continued...


Cu parere de rau pentru copiii de azi , Csender




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce zici?