Despre tot

Fotografia mea
...scurt si la obiect. Noi povestim tot si orice. Suntem 2 amici raspanditi prin Europa, el undeva-n Balcani(Csender) iar eu undeva in Nord (DaN).Voi? Comentati, injurati, apreciati. ENJOY! Csender & DaN.

vineri, 16 iulie 2010

Eu si Romania (part 1)

update: remember Maresalul Ion Antonescu. Nu e rau sa cititi postul ascultand imnul de mai jos, va da o stare mai aparte.





Haideti sa luam una bucata de tara asezata in sud-estul Europei , asezare strategica , deschidere la Marea Neagra , binecuvantata cu asezari dintre cele mai splendide si peisaje unice in lume.

Pana aici partea frumoasa ...si cam atat . Vestea proasta e ca aceasta asezare este si populata. De noi. Ca si raport calitatea oamenilor-tara in care locuiesc , avem sigur o discrepanta uriasa.

Am doua perspective din care privesc Romania cu viitorul ei cu tot : una nationalista , patriotica care iubeste tara asta chiar daca numele imi tradeaza acest lucru . Pot spune cu mana pe inima ca sunt atati de Popescu, Ionescu etc , care nu dau doi bani pe patrie desi cu numele , sunt romani get-beget.

Iubesc tara asta . De ce !?? Pt ca aici am copilarit , aici am invatat , aici am socializat , aici am cunoscut satisfactiile si micile placeri ale vietii. Pt ca am iesit in strada dupa meciurile memorabile ale Nationalei din anii 90, pt ca sunt mandru de creatiile unui Eminescu , Brancusi , Creanga sau Adrian Paunescu , pt ca romani au fost si Stefan cel Mare , Mihai Viteazu , Alexandru Ioan Cuza, pt ca avem una dintre cele mai melodioase limbi vorbite pe Pamant ...Si cam atat.

Dar toate astea palesc in fata societatii mizere care creste de cativa ani buni incoace si asta ma face sa mi dezvolt latura cealalta , opusa de cea care isi iubeste tara .

Am lasat tara pe mana unor oameni care fac ca dusmani istorici ai poporului nostru sa para mici copii. Dusmanii si inamicii poporului sunt aici , si mai grav , la conducerea tarii. Nu e o critica la actuala guvernare !! Nu vreau sa credeti ca pentru asta e facut postul ! Deloc ! E vb de toti cei care au facut ca aceasta buba sa se dezvolte , au gestionat si au acceptat descompunerea societatii , in absolut toate ramurile . Si uite asa , ajung sa urasc tara asta si sa mi fie scarba ca locuiesc in ea datoria unora Basescu , Boc , Udrea , Ciorbea , Iliescu , Geoana , Vanghelie si exemplele pot continua la infinit !

Din cauza voastra ,domnilor , am ajuns sa urasc o tara care i-a dat lumii pe Eminescu , Ilie Nastase , Hagi , Henri Coanda , Aurel Vlaicu , Traian Vuia , Sabin Balasa , Florin Piersic , si la fel , lista poate continua pentru ca valori am avut .Si punct . Nu prea mai avem si viitorul e sumbru . Iar vocea mea e doar una din multime...Asta e mai grav.

Da , vreau sa ma mut din tara! Mi se rupe inima din cauza asta pentru ca intodeauna am sustinut contrariul , dar argumentele sunt pur si simplu sufocante !!!
To be continued


P.S. Saptamana asta a inceput cu o veste groaznica , artista Madalina Manole , si a pus capat zilelor . Pe langa intreaga tevatura pur balcanica de la tv si dezbaterile nesfarsite intre "specialisti" , ramane o certitudine , o parte din Madalina Manole a fost omorata si de sistemul valorilor din societatea asta , nu doar de Furadan...



by Csender.

Un comentariu:

  1. " La facerea lumii, Dumnezeu cu Sf. Petru...
    − Doamne...in Romania asta ai pus de toate...aur, argint, munti inalti si frumosi, campii roditoare...etc..
    − Ha! Ha! Ha!...sa vezi ce popor le dau... "

    am auzit bancul asta de curand si se cam potriveste postului..

    RăspundețiȘtergere

Ce zici?