Despre tot

Fotografia mea
...scurt si la obiect. Noi povestim tot si orice. Suntem 2 amici raspanditi prin Europa, el undeva-n Balcani(Csender) iar eu undeva in Nord (DaN).Voi? Comentati, injurati, apreciati. ENJOY! Csender & DaN.

duminică, 29 august 2010

Haga, oras minunat, experiente unice

UPDATE: pozele sunt aici
Haga pic.
Raspuns pt CSENDER: n-am deloc chef sa dezbatem acum aceasta problema.
Sa revenim:
Plec sambata pe la 9 dimineata la Haga (Den Haag). Stabilisem sa ma vad pana in ora 12 cu niste prieteni dragi mie. Desi drumul a fost foarte frumos cu pasaje subterane de 4-5 km, cu poduri peste mare, peisaje foarte frumoase am intalnit si dificultati, nu reuseam sa intru in Haga din cauza drumurilor inchise pentru renovare. Intr-un final gasesc o intrare insa intarzii foarte mult asa ca am fost nevoit sa merg sa-mi caut prietenii intr-un alt loc decat cel prestabilit initial.
Asadar intru in Haga ca orbu in Braila. Casc ochii si ma minunez teribil, cladiri imense, arhitectura futurista, multa  pasaje si pasarele pietonale de care nu mi-a mai fost dat sa vad pana acum din sticla si cu niste arcade ciudat de frumoase. Ce sa mai vorbesc nu prea eram eu din acelasi film.
Imi revin cu greu si incerc sa-mi gasesc prietenii. GPS ul recalcula intr-un mare fel, nici el nu mai facea fata, multe dintre strazi erau mici, denivelarile in asfalt create special pentru reducerea vitezei ma enervau la maxim de multe ori crezand ca o sa-mi puna scutul de protectie in brate. 
Scot telefonul incerc sa si conduc sa si vorbesc la telefon dar mi-e greu. Intersectiile erau usor ciudate si foarte aglomerate, pietoni, biciclisti, vigilenta imi juca feste, asteptam sa se intample o prostie cu mine, acest lucru era iminent, plutea in aer. Reusesc sa vorbesc la telefon, imi spune o prietena cam unde ar trebui sa ajung. 
Lucrurile se mai limpezesc dar in timp ce conduc si vorbesc la telefon oamenii de pe trotuar incep sa mi faca semne sa ma uit in spate. Eram familiarizt cu aceasta chestie de pe vremea cand aveam Dacia si circulam rebel cu ea. Se mai intampla sa mi faca lumea semn ca sta sa-mi cada o roata sau bara ori ca scot prea mult fum. Dar nu era deloc cazul in aceasta si in aceasta situatie, asa ca uimit ma uit brusc in oglinda si vad una bucata masina de politie care imi da flash-uri si imi cere sa trag pe dreapta desi eu ma pregateam sa intru intr-o parcare subterana. Opresc masina blocand in aceasi timp si intrarea in parcare, ma dau jos cu un tupeu firav si zic "WAAAT" fara sa-mi dau seama ca eu eram inca cu telefonul in mana fapt care il cam irita pe unul dintre agenti. 
Mi se explica destul de clar de ce am fost oprit si sunt invitat sa-i urmaresc catre sectia de politie unde urmeaza sa achid o amenda de 160 euro!!! Cand am auzit la cati bani se invarte toate "afacearea" asta m-am gandit sa fac si eu putine figuri (vorba aia de banii astia macar doua-trei fitze sa fac si eu) si le-am explicat ca ma grabesc foarte tare, ca nu sunt din zona si daca vor sa o rezolvam intr-un alt mod (asta e expresia pe care o folosesti cand vrei sa-i dai spaga militianului de Ro dar evident ca nu ma gandeam la asta in Haga, sunt roman dar am limite ). Ma gandeam ca-mi vor da un avertisment dar n-a fost sa fie mai ales ca eram cu o masina cu numere de Belgia in Olanda , cetatean roman cu buletin de Belgia si vorbeam in Engleza de desene de pe Cartoo Network.
M-au rezolvat relativ repede ca sa zic asa. La sectie mi au luat datele, mi-au scris o factura si mi-au oferit un pahar cu apa apoi mi-au urat o zi buna. Care pana la urma a fost destul de reusita. 
M-am intalnit intr-un final cu prienii, am cunsocut acolo alti doi romani calitate superioara, civilizati, cu bun simt care au fost ghizi minunati pentru mine. Am mancat mult si bine, m-am plimbat, am ras foarte mult. Am trecut pe la celebrul parlament de la Haga, pe la tribunal, am ajuns si in zona litoralului Marii Nordului, am trecut si pe langa puscaria internationala (doar in vizita, nu ca la sectia de politie) dar intr-un final, pe seara, ploaia ne-a gonit usor,usor catre destinatiile de origine ale fiecaruia. 
Drumul la intoarcere a fost cam din filmele horror de la tv. Am asistat la un concust de tunete si fulgere timp de mai bine de o ora. Intr-un final am ajuns acasa, am tras linie ( ce mi place expresia asta :D) si am realizat ca totul in mare parte a fost o experianta unica.

P. S. Am si ceva poze dar pentru ca n-am timp sa le atasez la acest post va invit sa accesati link ul de Facebook.
P.S.2: Facebook da o eroare si n-am chef sa repet figura inca o data asa ca revin pe cat mai curand posibil si cu pozele. Va multumesc pentru citire.
Pe curand, DaN!

2 comentarii:

  1. Fratica vreau si eu un articol despre scoala de cacat, profii de cacat si toate astea.. azi am avut o zi naspa tare de tot, am stat la examen oral de la 9 la 6 seara, am innebunit... scrieti ceva de amaratii astia sa ma mai inveselesc si eu :(

    RăspundețiȘtergere
  2. Wrіte morе, thats all I have tο saу.
    Literally, it seеms as though you reliеd on the video to maκе
    your pоint. You definіtelу know ωhat youгe talking about, why thrοw away youг intеllіgence on just
    postіng vіdеoѕ to your ωеblοg when
    you сoulԁ bе giving us somethіng infοгmativе tо геad?


    Feel fгeе tο surf tο my blοg; my website

    RăspundețiȘtergere

Ce zici?