Despre tot

Fotografia mea
...scurt si la obiect. Noi povestim tot si orice. Suntem 2 amici raspanditi prin Europa, el undeva-n Balcani(Csender) iar eu undeva in Nord (DaN).Voi? Comentati, injurati, apreciati. ENJOY! Csender & DaN.

joi, 26 august 2010

Romanisme

Ante-scriptum  Avand in vedere ca al nostru blog se cheama , si anume , "despretot" , iata niste teme pt perioada asta . Daaaar , mai intai sa va explic ca n am mai scris datorita faptului ca ...traiesc in Romania si jur! ca asta chiar imi ocupa tot timpul !!! Am constatat ceva : sa fii roman e incredibil de greu . E greu cand te trezesti , e greu sa cumperi niste lucuri banale , e greu sa ti mearga netu' decent(iLink , tineti-va de scaun zilele urmatoare!) , e greu sa creezi!!!! Acum cateva ore , am aflat de la stiri ceva ce deja stiam de atata vreme , si anume ca suntem vazuti de lume drept cersetori , hoti , banditi , talhari , tigani etc . Asta dupa ce un cotidian spaniol sportiv a prezentat intr o parodie un cersetor care , chipurile , era roman . Pt toti cei care ne confunda , pe noi ROMANII , cu cersetorii si hotii raspanditi pe Batranul Continent am doar mesajul urmator si cam atat :


\


 M am luat cu vorba si deja am prezentat primul topic , si anume povara de a fi roman . Si asta in loc sa fie o mandrie . M am confruntat cu problema asta si in Malta , dar mai ales in Italia , unde am ajuns sa spun ca sunt rus ca sa fiu tratat decent !!! RUS !! Si va jur ca urasc rusii , istoria imi sta argument .


Bun , am trecut peste asta , problema o sa se rezolve atunci cand nepotii copiilor mei o sa aiba nepotei la randul lor , sunt convins !


2.   SPECIA SUPORTERO-SAMANTARO-COMENTATOR


    Ehh , uite ca romanul a mai inventat ceva , si anume , inca o specie pe cale de aparitie . Aceasta specie il are ca reprezentat de seama pe Costi Mocanu , acest Leonardo Da Vinci al comentariului modern , un fin vorbitor al limbii romane care include in comentariul sau expresii de genul "nuuuu asaaaa , Abrudan, trebuia invers" sau " aaaaaaaaahhhhhhh , ahhhhhhhh, cum a fost asta , mama " si exemplele pot continua si chiar o sa continue. Deci , asa ceva ati mai vazut ???!!!! Nu am inca probele video pt cine nu s-a uitat la meciul Grassophers-Steaua , desi ma indoiesc , pt ca fiecare aveti un stelist ca ruda , prieten , cunostiinta . Si daca nu aveti , de la apartamentul de jos sau sus sigur va rasuna Scooter-Maria , semnul suprem al stelistului modern .

Asadar , al nostru Mocanu Costi a comentat meciul fix ca nea Marin de la carciuma din colt sau ca nea Vasile de la a 2a care consuma cantitati industriale de rasare la fiecare meci al favoritilor . Bai fratilooooooor, chiar si stelisti , nu mai avem pic de profesionalism sau respect !!??? Cum asa!????? Al nostru comentatoro-samantar   purta efectiv un dialog cu jucatorii stelisti , ma rog monolog ca ei nu raspundeau, gen " Bogdaneee , nu asa , tata , da-o in fata " , "Ciprianeee , uita-te la Duckadam si inspira-teeeee " , " Tanaseeeeeee , nu Tanaseeeee , nuuuu , te rogggg" , iar cand nu facea asta avea tot felul de remarci , stil spatele blocului " La 3 cornere ar fi bine sa fie careu pentru ai nostri " sau chiar comparatii poetice "Tanase a costat cat Luna de pe cer , ar trebui sa arate ceva " . Iar cand nu facea niciunul din cele doua lucruri , invoca divinitatea si norocul , in cel mai pur stil romanesc posibil " hai Doamneeeeeee, acuuuuum , nuuuuuu" "Hai sa avem noroc aici , macar acum ". Eu stiu ca pentru roman Dumnezeu , speranta si norocul sunt sfinte , dar sa le invoci la fiecare meci banal e deja prea mult . Dar ce ma mira oare , cand patronul spiritual al acestui slugarnic , Gigi Ciobanu' a facut din Dumnezeu un fel de vedeta locala , vorbind despre El la fiecare colt si cerandu-i ajutorul la orice faza a echipei sale ? Acest Costi Mocanu nici macar nu are entuziasmul si placerea de a comenta caracteristica unui om care face o meserie pentru care singur a optat . El vorbeste exact ca la o sueta cu niste amici la scara de bloc si nimic in plus. Amici stelisti , sa se retina.


Am ajuns sa l regretam pe Topescu atat de mult din cauza unor nimeni-pe-lume ca Mocanu Costi si altii ca el , se stiu ei . Eu inteleg simpatia pentru o echipa , dar nu ti o manifesta fix ca in curtea scolii . Macar de-ar avea entuziasmul si talentul unor comentatori sud-americani sau britanici... Pentru asta simt nevoia sa exemplific cu un video postat si pe blogul meu personal acum ceva vreme . Al nostru e arab , insa , dar entuziasmul  e genial . Am aflat si cam ce zicea in comentariu :D .




Si v-as ruga mult sa-l ascultati pe unul dintre cei mai apreciati comentatori de fotbal . E si englez , sunt convins ca o sa intelegeti ce spune . Restu' care nu pricepeti , mai jos va recomand o emisiune "misto rau" ;). Antena1 Joi seara ;) . Acum , Ray Hudson , fratilor, o placere :






3. Nu mai pot cu Botezatu . Va jur cu mana pe inima ca imi vine sa vomit de fiecare data cand ma uit la el . N mai pot cu aberatiile lui , cu ipocrizia , cu prostia si nu in ultimul rand , cu infatuarea nefondata. De ce ipocrizie ? Fratilor , omu' asta e mai gay decat Elton John si George Michael la un loc . La dracu' , e mai gay decat toata paradele care sunt inchinate celor din cealalta tabara. Si incearca sa si mascheze afinitatile sexuale prin niste demersuri mediatice gen emisiunea "Burlacul" sau aparitiile periodice in presa cu Bianca Dragusanu, de care sunt satul de asemenea. Aa, ca de o vreme i se dezvolta si latura straight asta il face un bisexual modern,dar la origini ... Acum cateva zile , butonand una bucata telecomanda dau peste asta , ca sa vorbim pe text :



Concluziile sunt urmatoarele:

- Jegoasa asta cum plm si a luat permis????
-Gay ul are dreptate intr o singura privinta : Cum mama dracu' sa stai 4-5 ore pe o pana ? O luai pe jos pana la mare si tot ajungeai ! Si la ce draq ti-ai mai bagat silicoane in tot corpul sa arati ca o papusa gonflabila cand u nu poti opri un amarat pe autostrada sa te ajute cu ceva???
-Bote, te rog mult , las-o in curu' Biancai , cum s-ar zice , nu stii cum il cheama ?? Cred ca ii visezi si noaptea numele , sa fim seriosi .."Adrian si mai cum...cum ii zice lu' asta" Nu merge asa , desi la segmentul caruia te adresezi tu...
-Printu' pulii , care si -a mai spalat din pacate de cand a inceput sa joace si pe gazon , ar face bine sa o tina tot asa cu evolutiile fotbalistice ca nu degeaba "Bianca si Adrian , o curva si un taran" se transforma incet-incet in " Pe Bote si Bianca ii fute Printu' Cristea" . Asta ca ne sustinem intre noi ;) .
-si pentru presa...Bai fratilor , daca astia fac atata audienta , hai la un reality-show cu ei. Uite aici idee . Va dati seama cum ar fi cu astia 3 in prim-plan. S-ar combina pe rand Bote cu Bianca , Bianca cu Cristea , Bianca cu amandoi ,Bote cu Cristea si la sfarsit , pe la episodul 1244 , magistral...THREESOME. Toti la dush , inregistrarea , difuzata dupa 12 , va face furori , audiente si toate cele . N ar fi minunat ? :)




Mai am atatea lucruri de spus , stiu ca sunt dator cu niste impresii din calatorie , dar ca sa fac o aroganta a la Becali zic si eu : Bineeeee maaa , e blogu' meu da ?? Pac-pac , scriu ce vreau , cand vreau , eu l-am cumparat , eu il distrug , cu al meu asociat da? Aaa , si cu nepotii mei , m-ati inteles !? :D




P.S. Astept cu nerabdare varianta emisiunii "Burlacul" in care 10 baieti o sa incerce sa-l cucereasca pe Catalin . Poate asa o sa fie si el mai entuziasmat . Doar ca atunci cand ajung pe barca cu totii , i-as ruga sa-si puna vestele de salvare ca sa nu se dea,Doamne Fereste!, la fund. Pace.

Revenim usor , usor... Plecaciuni .










by Csender

Un comentariu:

Ce zici?