Despre tot

Fotografia mea
...scurt si la obiect. Noi povestim tot si orice. Suntem 2 amici raspanditi prin Europa, el undeva-n Balcani(Csender) iar eu undeva in Nord (DaN).Voi? Comentati, injurati, apreciati. ENJOY! Csender & DaN.

duminică, 24 octombrie 2010

Ati consumat bauturi alcoolice?




Vama Veche - nu ne mai trageti pe dreapta

...intrebarea pe care ti-o adreseaza agentul de roman de circulatie atunci cand esti tras pe dreapta. Intrebarea  care pe mine ma enerveaza la culme. Intrebarea  care pe agent il umple de penibil din cap pana in picioare.
Domnule X ati consumat bauturi alcoolice? 
De ce ma intrebi gabore/ito treaba asta?! Daca legea spune ca nu ai voie sa te urici la volanul unui autovehicul dupa ce ai consumat bauturi alcoolice, tu ce faci acum te indoiesti de faptul ca eu respect legea?!. De ce ma mai intrebi?! De ce nu ma verifici direct cu aparatul etilotest?! Ah,  vrei doar sa vezi daca sunt sincer cu tine sau nu? Daca spun ca NU am consumat bauturi alcoolice, tu ce faci? Zici “haideti sa verificam” Deci principiul increderii nu merge in situatia asta, atunci de ce mai intrebi?!
Merg la masina politiei, suflu in etilotest si imi indica o valoare a alcoolemiei la limita in urma caruia ei sunt nevoiti sa-mi ridice permisul de conducere pe 3 luni si sa-mi aplice o amenda destul de scumpa dar pe care o merit. Apoi, si aici urmeaza faza care pe mine ma frapeaza, iti este eliberata o dovada in care se precizeaza ca nu mai ai drept de conducere iar agentul de sfatuieste sa iei masina si sa o duci acasa . Deci la faza asta se merge pe incredere. TOTAL PENIBIL.
Tu esti la 80 de km de casa sau cel putin de domiciliul trecut in actele de indentitate. Iti este ridicat permisul pe motivul ca ai fost prins la volan sub influenta alcoolului. Normal tu nu mai ai voie sa conduci pentru ca dupa testarea cu aparatul etilotest a rezultat ca esti sub influenta alcoolului,da??!. Ti se ridica permisul de conducere, ti se aplica o amenda iar apoi ti se ureaza drum bun. Baaaa, esti nebun, agentule?! Pai pana ajung eu acasa pot sa mai beau linistit inca 3 -4 beri, nu?
Varianta corecta  si umana dupa parerea mea se aplica evident in tarie civilizate din Europa unde ai voie sa consumi 2-3 pahare de bere, ba chiar daca esti la distanta mica de casa ai voie sa te urci la volan chiar avand o alcoolemie destul de mare. In caz ca esti prins baut la volan, dupa testarea cu apartul etilotest in urma caruia ti se stabileste alcoolemia, iti este aplicata o amenda destul de mare.  Dar esti lasat sa ti continui drumul. In caz ca esti prins in stare foarte avansata de ebrietate aici se procedeaza ca si in Romania (sper ca asa se face si in romania) si anume esti dus la spital pentru analize apoi la sectia de politie s. a. m. d.
Pe curand, DaN!
P.S.  randurile de mai sus sunt inspirate din fapte reale la care din fericire eu nu am avut onoarea sa particip dar pe care le-au patit prieteni apropiati.

6 comentarii:

  1. Asistent de inculpat : - Cam multe doamne la rutiera asta seara...
    Agenta de politie : - Pai.. suntem doua
    Asistent de inculpat : - Pai eu ce zic.. cam multe

    P.S. bai Dane.. :)))) dupa ochi de iau astia ma.. :)))) iti dai seama daca l-ar fi oprit pe motorina.. ca nu si-ar fi dat seama niciodata astia.. la cum doarme el..

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu te lua de oameni pentru ca-si fac treaba. Ce e in lege e in lege, nu e vina lor. Ar fi mai usor daca oamenii n-ar conduce cu alcool in sange :)) si mult mai vii. (Vezi, culmea, ultimul caz cu politistul beat care a calcat un om pe trecere)

    RăspundețiȘtergere
  3. A, si daca ai peste 0.4 alcoolemie te ia sa-ti faca teste. Stiu pentru ca am citit cartea.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Anonim: ceea ce nu ai aflat din carte este ca tu suporti costul analizelor si testelor la recalcularea alcoolemiei si sunt foarte scumpe.
    DaN!

    RăspundețiȘtergere
  5. oare cine sa fie faptasul acestor intamplari? :))

    semnat alin

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu ne luam de oameni pentru ca isi fac treaba, ci pentru ca "isi fac treaba " eronat. Orice lege reprezinta o norma de conduita facuta de oameni pentru oameni, iar la baza legii trebuie sa existe prezumtia de nevinovatie. Pana la proba contrarie orice cetatean este considerat nevinovat. Nu cetateanul trebuie sa se disculpe, ci autoritatile trebuie sa dovedeasca vinovatia, deci nu vad de ce trebuie sa suportam noi costul analizelor si testelor. In aceasta tara orice agent, indiferent despre ce tip de ilegalitate vorbim, ne considera din start vinovati. Despre penibilitate ce sa adaug, cred ca reprezinta o conditie pentru angajare in bransa....Consider la obiect si foarte interesanta aceasta postare. Nu incurajez consumul de alcool la volan, fiecare are liberul arbitru si in final ne asumam rezultatul actelor noastre, dar legile noastre lasa de dorit ...Nu putem spera decat sa nu fim nevoiti sa avem contact cu sitemele acestei tari. Si in final..:POLITIA NU VEGHEAZA PENTRU NOI deci sa nu avem incredere niciodata in sistem.
    semnat JUST ME

    RăspundețiȘtergere

Ce zici?