Despre tot

Fotografia mea
...scurt si la obiect. Noi povestim tot si orice. Suntem 2 amici raspanditi prin Europa, el undeva-n Balcani(Csender) iar eu undeva in Nord (DaN).Voi? Comentati, injurati, apreciati. ENJOY! Csender & DaN.

vineri, 22 octombrie 2010

Muzeu de ceara made in Romania?!

Am fost la muzeul de ceara Madame Tussauds (Amsterdam) si  m-am amuzat teribil de figurinele din ceara  ale marilor artisti si vedete internationale. Am apreciat foarte mult tot ce am vazut acolo dar cum umorul de tip ironic nu ma paraseste niciodata, imediat ce am iesit din muzeu, am stat si m-am gandit cum ar arata un muzeu de ceara   in Romania, evident cu vedete de pe plaiurile noastre mioritice, vedete din toate domeniile.

Iar totul a pornit din poza de mai sus (foto 1.). In plan in departat, langa mine si Viky Beckham, se vede una bucata blonda  care dupa  parerea mea seamana leit cu mult prea celebra  blonda  a lu’ Bote (Bote fiind, cum ar spune bunica mea:“croitorul ala de pe A1 de are emisiune cu multe femei”). 

Si ma gandesc  la faptul ca intr-un muzeu de ceara made in Romania nu ar trebui sa lipseasca figura lui Bianca, Lorette (ceara neagra) sau figura lui Simona Sensual (ea oricum are creierul din ceara). Din pacate, din lipsa de materie prima, figura lui Oana Roman va lipsi din expozitie.
Printre  multe altele, la muzeu, am mai vazut si figura lui Dj Tiesto si imediat m-am gandit ca si la noi ar putea  fi expusa figura de ceara lui Catalin Patrascu. Celebrul baiat de bani gata despre care se stie ca are o mare pasiune pentru muzica si care ajunge sa plateasca bani grei pentu a fi lasat sa mixeze in cluburile de fite din capitala. Tin minte ca acum 2-3 ani ajunsesem intr-o seara pe la Club Cuando iar Domnu’ Patrascu a intrat la platane si a mixat “Sanie cu zurgalai” (house remix) iar apoi  “Ionel, Ionelule”. Oricum se aseamana cu Tiesto pentru ca si el mixeaza tot in camasa  d aia alba de manelist.

Dar sa trecem mai departe si spun ca daca l-am vazut in Freddie Mercury  in “carene si oase” adica ceara si haine, de ce nu in Romania n-ar exista o figura cu Nicolae Guta?! Mustata oricum au amandoi iar sida sper din tot sufletul sa aibe si  Guta .
Am mai vazut  figura de ceara a lui Ronaldinho si imediat dupa asta  m-am gandit ca si Banel Nicolita ar merita una in Romania.
Apoi am vazut-o pe  Madonna iar aici m-am dus cu gandul  ca la noi ar merge o Loredana Groza dar imbaracata in hainele alea de gipsy telenovelas.
Ca si actori am vazut  acolo pe George Clooney, in Romania il avem pe Florin Piersic, nu juniorul ci chiar ala mare, nemuritorul. El ar merita o figura de ceara daca am avea un asemenea muzeu in Romania.

Iar daca acolo am vazut si oameni politici precum Obama sau marele Mihail Gorbaciov, la noi am putea avea pe nimeni altul decat Basescu sau Ion Iliescu in locul lui Gorbaciov.

Nelson Mandela, un om cu premiul Nobel la buzunar, are si el o figura de ceara la muzeu.  Regele Cioaba ar merita si el una in Romania. Singura asemanare intre ce doi? Culoarea.

In final imi aduc aminte ca l-am mai vazut si pe Robbie Wiliams pe care il asociez cu Adrian Enache.
Si ar mai fi 23412 de exemple dar nu vreau sa mai lungesc acest post.
Oricum este de apreciat munca celor care au lucrat la realizarea acestor figurine, unele dintre ele aducand izibitor de tare cu realitatea.

Pe curand, DaN!
P.S. Nick nu e din ceara, asa e el.

4 comentarii:

  1. 1. Oana Roman e Madame Tussaud , deci nu poate fi inauntru.
    2. Claudiu Patrascu , futu ti mondenitatea in gat .
    3. Jur ca Nick zici ca e de ceara . Csender

    RăspundețiȘtergere
  2. pe Poe l-ai uitat.sau pe Ciorty Boss.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Absinthe: :)) totusi, nu sunt chiar atat de importanti...

    RăspundețiȘtergere
  4. adica ce vrei sa insinuezi ca nu au loc in muzeul tau de ceara???? isi vor face altul alaturi, mai mare si mai lucios :))

    RăspundețiȘtergere

Ce zici?