Despre tot

Fotografia mea
...scurt si la obiect. Noi povestim tot si orice. Suntem 2 amici raspanditi prin Europa, el undeva-n Balcani(Csender) iar eu undeva in Nord (DaN).Voi? Comentati, injurati, apreciati. ENJOY! Csender & DaN.

joi, 2 iunie 2011

Sansa a doua

    In toata istoria ei de aproape un veac,  nationala Romaniei a avut un joc preponderent defensiv . Fie ca a fost Campionatul Mondial din Uruguay la 1930 , echipa lui Kovacs si a dr.ului Radulescu, continuand cu formatiile in care au stralucit  Dobay , Ozon , Dobrin , Dinu , Lucescu , Boloni , Hagi , sau Mutu , si terminand cu ultima mare competitie la care au participat ai nostri , C.E. 2008, jocul primei reprezentative s-a bazat pe o aparare beton, in vremurile apuse, cu libero , iar acum , aparare in linie. N-am fost niciodata o echipa spectaculoasa care sa inscrie gol dupa gol. Am avut insa , varfurile noastre : sprinturile lui Dumitrache de la Guadalajara '70 , golul lui Loti contra marii Italii a lui Dino Zoff , driblingurile lui Hagi in fata zeului Maradona din Peninsula azzura , ori visul american al  unei semifinale cu Brazilia lui Romario si oftatul a 22 de milioane de suflete la inaltarea lui Kenneth Anderson peste Prunea . Astia suntem  , nu atacam , n-am fost obisnuiti cu asta, mergem inainte .

   Suntem in fata unui examen atat de important , meciul cu Bosnia , si poate pentru prima oara in istorie , in fata acestei echipe , suntem priviti drept outsideri. Si imi place! Vreau sa fim priviti asa , si chiar mai mult , as vrea sa fim luati la pret de matineu , bosniacii sa dea declaratii superoptimiste , sa pronosticheze scoruri fluviu in favoarea lor . Nu de alta , dar asta s-a intamplat si inaintea meciurilor cu Columbia , Argentina '94 ori Anglia '98 , '00 .Si ar mai fi. Ce tot atata optimism ? De ce vrem sa fim priviti ca favoriti ? Oare istoria consemneaza asta ? Si , nu in ultimul rand , nu e mai dulce succesul atunci cand pleci cu sansa a doua ? Inaintasii nostri pot depune marturii. Haideti sa plecam din nou din spate si sa dam o palma celor care vad cele trei culori ale drapelului apuse. Si ca o sugestie pentru Razvan Lucescu ...n-ar strica o vizionare inainte a partidei Romania-Columbia , acolo unde toata lumea ne canta prohodul , in frunte cu marele Pele , si care s-a dovedit a fi unul dintre cele mai bune meciuri ale Romaniei din istorie. Iar daca la final , se va intampla , Doamne Fereste , sa nu avem un rezultat pozitiv , important va fi sa fi  luptat pana la ultima picatura de sudoare,pana cand matematica ne va invinge in calculele ei , pentru ca , nu-i asa , nu esti slab atunci cand pierzi , ci cand nu lupti ;) . Hai Romania !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce zici?