Despre tot

Fotografia mea
...scurt si la obiect. Noi povestim tot si orice. Suntem 2 amici raspanditi prin Europa, el undeva-n Balcani(Csender) iar eu undeva in Nord (DaN).Voi? Comentati, injurati, apreciati. ENJOY! Csender & DaN.

marți, 7 iunie 2011

Joc eu cu Brazilia !

...si el , si el ...ah , uite , toti prietenii mei din copilarie isi doresc asta. Uite-i si pe pustanii care bat o minge jerpelita pe maidanul devenit intre timp teren de bitum.. tricourile lor fake cu numele lui Ronaldo pe ele, "9 Ronaldo"...

 -10 iulie 1994 . Miodrag Belodedici se apropie de punctul cu var . Era penalty-ul cu care "tataie" Ravelli avea sa devina erou in tara lui , dand sansa Suediei sa joace semifinala "de vis" cu Brazilia lui Romario si Bebeto.
  Ai nostri , in frunte cu Hagi , cad la pamant , distrusi de zeita Fortuna , care ne intoarce spatele , la loteria penalty-urilor , pt a doua oara consecutiv la un turneu final . "The american dream" se spulberase. Ce iluzii!!! Cat de aproape am fost !!! Nu vom stii niciodata cum ar fi fost un duel braziliano-roman la nivel de semifinala mondiala. Inlacrimati , desi 7-8 ani aveam , mie si camarazilor copilariei ne vine in cap doar o intrebare " cum ar fi fost daca...?". Traisem acel Mondial ca fiind ultimul din viata noastra , desi in fapt , era primul... Trecusera 24 de ani de la ultima confruntare oficiala si 20 de la ultima amicala cu "magicienii balonului rotund" , ultimii romantici ai fotbalului modern, ce regret!!!

- Iunie 2011 . Intelegerile oficialilor celor doua tari , si nu sortii , pun in sfarsit la punct detaliile unui meci Brazilia-Romania. Dupa 41 de ani de la duelul " monstrilor sacrii " Dumitrache-Pele. In sfarsit , jucam cu Brazilia!!! Si ce mai meci !! Se retrage marele Ronaldo , "Dintosul" care a facut termenii de "fenomen" si "extraterestru" sa coboare, umili, si in fotbal.A cucerit lumea cu driblingurile si viteza sa si a adus numarul 9 intre cele sacre , din basme.Intre timp , a imbatranit. Zeul trage cortina la un meci cu Romania ! Cat de frumos poate fi ! Nu e meci oficial , pentru ca in acesti 17 ani de la penalty-ul lui Belo , murim usor , dar sigur ca "nationala"  , dar ce mai conteaza!? Suntem acolo , la masa adevaratilor fotbalisti , care au plecat spre marea glorie de pe nisipul fierbinte al Copacabanei sau cartierele sarace din Rio. Bucurie mare ...si totusi..ceva nu e in regula.

   Pe rand , Mutu , Rat , Sapunaru refuza deplasarea invocand oboseala sezonului recent derulat.(!!??) . Apoi , Tamas fenteaza oficialii in ziua decolarii mai rau decat sticlele de whiskey in Bamboo , si isi face drum catre nisipul... Marii Negre. Razvan Lucescu , antrenor cu cateve ore inainte la meciul cu Bosnia , da amicalul vietii pentru "farmecul vietii" Rapid , parasind corabia ca si cum nu se aflase vreodata pe ea. Mircea Sandu abandoneaza si el plecarea , lasand delegatia Romaniei in conducerea lui Fane Iovan si Emil Sandoi ...Cat de penibil si rusinos ! In acelasi timp , cat de romanesc acest gest! Sa ai ocazia , unica in cariera, sa joci impotriva unora Robihno , Lucio sau Kaka care nu pacalesc fotbalul , ci il joaca la cel mai avansat standard , si sa-i dai cu piciorul pentru o manea , doi mici si trei carnati perpeliti bine de nasu' Sandu la Snagov sau de un weekend banal la Mamaia...Intr-un final , era vorba de bucuria fotbalului pe care noi , sigur , nu o avem.. Ne meritam soarta,ca fotbal si ca natie, dragi tricolori .


                                                                                 Cu drag,cei care au plans
                                                                                       la meciul cu Suedia.
                                                                                                 .        

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce zici?