Despre tot

Fotografia mea
...scurt si la obiect. Noi povestim tot si orice. Suntem 2 amici raspanditi prin Europa, el undeva-n Balcani(Csender) iar eu undeva in Nord (DaN).Voi? Comentati, injurati, apreciati. ENJOY! Csender & DaN.

marți, 31 mai 2011

De ce urasc Barcelona

 Este vorba strict de echipa F.C. din capitala Catalunyei , nu despre orasul in sine , care pare deosebit in poze si in relatarile prietenilor , inca neexplorat de subsemnat . Ok , ok , joaca un fotbal genial , robotic , enervant de perfect de multe ori , dar ceva nu-mi place , ceva mai mult...Nu mi place Barca deoarece :


  - Barca joaca un fotbal care te aduce de multe ori in pragul diabetului . E ca si cum ti-ar placea dulceata de visine de mori , dar mananci 2 borcane odata!! Pur si simplu iti vine rau , nu mai poti, simti nevoia de ceva sarat , de biscuiti sau covrigi , orice !!

- spiritul de turma functioneaza ca un ceas elvetian in cazul echipei catalane , pe principiul " Cine e no. 1 acu'? Barca? Cu ei tin " Asta face ca Barcelona sa aiba un semnificativ procent din suporteri  fani "de bine" si niciodata "de rau" . In momentul in care echipa nu va mai juca un fotbal de pe alta planeta , multi dintre ei se vor reorienta catre alta noua "regina". Imi displace total aceasta manifestare , eu fiind un fan al sustinatorilor sufletisti de echipe mici , chiar si din ligile inferioare , care merg alaturi de formatia preferata oriunde in lume si pt care o victorie , oricat de mica ar fi ea , este orgasmul suprem. La Barca , ai parte de asta la fiecare 2 zile, care mai e farmecul ?!

- rosu si albastru alaturat pe acelasi echipament provoaca subsemnatului genul de reactie pe care Superman o avea la Kriptonita. Pur si simplu nu pot cu ele !!! Un prieten imi spunea ca rosul de fapt nu e rosu-rosu , ci mai mult un grena. Nu face diferenta pt mine , e tot o nuanta de rosu , iar eu sunt sufar de discromatie , so ..nu merge.

-fotbalul dus aproape de perfectiune de baietii lui Guardiola a facut nu numai spectatorii sa fie atrasi de Barca ci si arbitrii sau jucatorii celorlalte echipe , cele mici indeosebi. Ei de multe ori sunt multumiti si chiar onorati sa-i arbitreze sau sa fie invinsi de Messi si compania. Un tricou a lui Pique sau Villa face mai mult decat o victorie meteorica .

-se stie ca ce-i mult strica , iar Barca are prea "mult" din orice : vedete - Messi , Villa , Valdes , Mascherano si lista poate continua si sfarsi cu fiecare jucator din primul "11" sau de pe banca de rezerve , fara exceptie, bani -conturile Barcei s-au marit de cateva ori in ultimii ani si pe fondul castigarii trofeelor importante dar si al publicitatii excesive de care se bucura in fiecare colt al lumii .

-Guardiola nu este cel mai bun antrenor al lumii !!! Sunt ferm convins ca timpul imi va da dreptate , si cand Pep va face pasul spre alta echipa , evident mai slaba ca aceasta , veti vedea si limitele lui. In acest moment Guardiola antreneaza niste roboti pe care poti sa i pui sa joace si cu Elena Basescu pe banca tehnica si vor da acelasi randament. Antrenor esti , cazul Ferguson , cand preiei o echipa din nimic si o duci pe cele mai inalte culmi fotbalistice , ani la randul , formand si crecand jucatori care sa confirme an de an , echipa de echipa.

-Barcelona ucide fotbalul cu fiecare meci.Nu mai se pune problema castigatoarei in meciurile lor , ci doar problema scorului. Tensiunea lipseste cu desavarsire , chiar si la un meci in care Arsenal conduce cu 1-0 . Pana la final , elevii lui Pep vor reveni si vor castiga meciul , iar atunci cand nu o fac , fie e vreun meci banal de campionat cu Hercules si ei sunt la 10 puncte in fata Madridului , fie sunt matematic campioni si nu prea le mai pasa.

- la dracu' , sunt singurul care are impresia ca se uita la un meci pe PlayStation atunci cand joaca ei !?!?! S+S+S+S+D = gol din 6 m.

   Stiu ca multe dintre aceste motive nu stau in picioare in fata unei analize la sange si ca unele chiar sunt pure calitati ale acestei echipe devenite fenomen , dar cum zic , e doar opinia mea. Hala Real !!! ;)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce zici?