Despre tot

Fotografia mea
...scurt si la obiect. Noi povestim tot si orice. Suntem 2 amici raspanditi prin Europa, el undeva-n Balcani(Csender) iar eu undeva in Nord (DaN).Voi? Comentati, injurati, apreciati. ENJOY! Csender & DaN.

duminică, 17 aprilie 2011

LIKE (laic)

   " Mai scrie , mah , un post despre facebook , in "mm" , ca tot e la moda si ti-a reusit ultima data " imi zicea un prieten zilele trecute. Trecand peste faptul ca " mortii ma-tii" tinde sa devina un fel de upgrade de la celebrul "pula mea" ,bagat in orice propozitie , fraza in cele mai variate contexte , m am hotarat sa zabovesc putin asupra acestui curent , si in special al modei " Like ".

    Prezentat de cei de la FB ca un mijloc de a aprecia pozele , activitatile , postarile prietenilor , butonul "like" ascunde o gramada de trairi , intentii , dorinte sau frustrari ale celor care il utilizeaza.
   "Like" e un element de baza, poate chiar cea mai importanta functie din FaceBook. Oricum, cert este ca acest buton are foarte multa audienta. Toti primim "like"-uri, dam "like"-uri, suntem rugati sa dam "like"-uri si ne rugam de altii sa ne dea "like" uri. Cam asta se intampla atunci cand pe FB se organizeaza cate un concurs unde invingator iese cel care are cat mai multe "like"-uri. 
   "Like"! "like"! "like"!
   "LIKE" creeaza dependeta in jurul multor oameni. "Like" a evadat de mult din mediul on-line si il intalnim destul de des pe strada, la serviciu, in conversatiile directe intre oameni. Auzi la serviciu dialog intre colegele tale : "-Fata, ce rochie misto porti astazi, ai un "like" de la mine " sau "Coaie, erai aseara cu pustoaica aia in Turabo, ai un "like" de la mine boss, era tare de tot fata". Se formeaza un automatism in jurul oamenilor iar in curand cuvantul  "like" o sa apara si in DEX "like= prov. din Facebook (platforma on line de socializare) aprecierea deosebita fata de un obiect, o situatie; o situatie care te pune intr-o stare special de placuta. Pentru ca "like" nu inseamna  "imi place". Pentru noi, "like" este la superlativ adica "imi place rau de tot".
   Dupa cum ziceam, o sa se formeze un automatism in timp iar "like" o sa devina o expresie mai mult decat obisnuita, banala pentru tot romanul. Exemplu "Am fost ocupa zilele astea, a trebuit sa i fac pomana lu' aia batrana, am chemat un preot, care a facut o slujba asa frumoasa, a meritat tot "like"-ul de la mine. Dar si el mi a dat "like" pentru organizarea mesei. A fost totul la discretie, mesenii mi au dat "like"uri inca de la aperitiv."
  Iar acum,  pentru ca tot suntem in perioada sarbatorii pascale, nici nu vreau sa ma gandesc ce o sa fie pe Facebook. Toti cu statusuri care mai de care mai sofisticate, mai imbelsugate in expresii care sa ti lumineze calea iar la sfarsit o sa apara si traditionalul "Hrisos a inviat" unde toti prietenii din lisa  or sa raspuna cu?! EVIDENT, un "LIKE"!


Pe curand, DaN!

P.S. acest post a fost inceput de Csender si continuat de DaN dupa o idee de Csender :)
P.S. 2 : sper sa avem cat mai multe LIKE -uri la acest post.


6 comentarii:

  1. Adevarat. Ca sa ma incadrez si eu pentru prima data in cele mai recente trenduri - mortii ma-tii de concursuri jurizate dupa numarul de "Like"-uri. Mai ales pentru cuncursuri foto - chiar trebuie sa fiu "prieten" cu 4000 de melteni, pardon, necunoscuti in loc sa castig cinstit pentru adevaratul merit fotografic???
    Si ca sa ma incadrez si in spiritul pascal (si sa mai derivez putin trendul, sa fiu si mai hipster): pastele ma-tii de "like" din concursuri.
    Bun post baieti. Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  2. @Alin: Da, bai, Aline tu ai cel mai mult de suferit de pe urma concursurilor cu Like poza :)). Ce sa zic, bafta!

    RăspundețiȘtergere
  3. buna definitia "DEX" pt like :)))

    RăspundețiȘtergere

Ce zici?