Despre tot

Fotografia mea
...scurt si la obiect. Noi povestim tot si orice. Suntem 2 amici raspanditi prin Europa, el undeva-n Balcani(Csender) iar eu undeva in Nord (DaN).Voi? Comentati, injurati, apreciati. ENJOY! Csender & DaN.

luni, 1 august 2011

Sensuri

   Toate aveau un sens pe vremuri. Au disparut si sensul si cuvintele acelui sens.

   "Te iubesc" a fost dezbracat demult de intelesuri si de faptele care ar fi trebuit aratate odata cu  rostirea lui. A fost si este  calcat in picioare de om , si de mine de asemenea, in fiecare zi,ora,secunda a existentei noastre. Pentru ca il rostim atunci cand vrem ceva , pentru ca il rostim deoarece stim ca  asta vrea sa auda persoana de langa noi , il rostim uneori in spiritul unei satisfactii minore de moment cu acelasi patos cu care il rostim si atunci cand , cu adevarat , il simtim , si ni se umplu ochii de lacrimi de fericire, la dracu!! il rostim chiar si atunci cand voi , fiintele slabe ale sexului frumos, ne faceti rost de numarul  restaurantului favorit , care , intre doua meciuri si o betie , il pierdem in degringolada care ne domina viata de masculi.

  Daca " te iubesc" ar fi o persoana ,atunci ar fi cea mai batjocorita si umilita din intreg Universul,s-ar duce singura noaptea spre casa intrebandu-se de ce toti o amagesc si o folosesc la nesfarsit , creandu-i doar iluzii ca va sfarsi prin a se concretiza si viata ei.

  Fie ca il rostim "I love u", " Je t aime" ori " Ti amo" , nicio alta expresie din vastul dictionar al limbilor universale nu este mai profanata ca aceasta. Si stiu ca o facem si o rostim de milioane de ori mai mult decat ar trebui , si sunt constient ca abundenta asta de folosiri repetate duce la degradarea si uzura intelesului in sine , dar astia suntem si voua , in subcontient , va place la nebunie asta.

  Sunt zile in care muncim si induram  doar pentru noptile petrecute alaturi de voi si pentru diminetile in care,cu camasa noastra pe umeri ,va admiram sublimitatea desi  machiajului i s-a dus de azi noapte rostul si cearcanele i-au luat vicleneste locul. Dar,nu-i asa,ca o confirmare a dragostei pe care v-o purtam , trebuie sa existe si eternul "te iubesc"..

  "Fapte si nu vorbe" concluziona generalul Hoche , unul dintre cei mai de seama conducatori ai Revolutiei Franceze. E atat de actuala si sta in picioare in fata abundentei de cuvinte mari  aruncate in vant cu o usurinta debordanta care i-ar face si pe ilustrii politicieni invidiosi.

   Am rostit " te iubesc" de atatea ori incat am pierdut contorizarea acum cativa ani cand numarul depasise doua zerouri ..and still counting.. L-am simtit cu adevarat de prea putine ori si poate d'asta sentimentul , in esenta , e atat de profund si nu se lasa pacalit de navadirea sa in exasperare. Nu am nici cea mai mica remuscare atunci cand il spun fara sa-l simt ,dar simt o frustrare mare atunci cand il simt fara sa-l zic. "Sa incerc invers",imi spun des,si rareori reusesc.


  In final, nu vreau sa aruncati cu pietre in " te iubesc" ,e batran si  s-a nascut in vremuri in care sensul se atasa intru totul de expresie , azi nu.

P.S. Orice poza atasata articolului ar fi prea siropoasa in contextul mesajului pe care incerc sa-l transmit aici.                                                                                                                   by Csender

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce zici?