Despre tot

Fotografia mea
...scurt si la obiect. Noi povestim tot si orice. Suntem 2 amici raspanditi prin Europa, el undeva-n Balcani(Csender) iar eu undeva in Nord (DaN).Voi? Comentati, injurati, apreciati. ENJOY! Csender & DaN.

marți, 19 iulie 2011

In alta...

" Cunoaste-ti trecutul istoric pentru a cladi un viitor sanatos"

  In alta am fi fost tratati cu respect de catre conducerea tarii , pensionarii ar fi reprezentat  cu adevarat trecutul nostru si ar fi fost cinsiti cum se cuvine , iar copiii ,viitorul neamului . In asta suntem considerati simple mase de oameni fara personalitate ori putere , batranilor li s-a luat si ultimul dram de respect , fiind injositi cu fiecare zi , iar copiii sunt victima unui sistem bolnav si inveninat.

In alta , creaturi ca Bianca Dragusanu si Daniela Crudu ar fi fost niste anonime biete femei cu moravuri usoare , in asta sunt dive de prima pagina si prezentate ca etaloane feminine.

In alta, marii sportivi ar fi putut avea un trai peste medie, iar medaliile lor n-ar ajunge in case de amanet , ci ar tainui pe peretii nepotilor . In asta , sunt niste poveri ale statului care le asteapta moartea pentru a mai elibera un loc pe statul de plata.

In alta , Nichita Stanescu ar fi putut fi ambasadorul culturii  si tratat post-mortem ca o icoana a literaturii romanesti. In asta , e perceput ca ...femeie de cei mai multi tineri, si este improscat cu noroi de personaje grobiene  ale caror singura icoana e Sf. Ban.

In alta,nu ne vindeam tara . In asta , ne-am vandut si viitorul..

In alta ,aveam rasarituri si sperante, in asta doar apusuri si deznadejde..

In alta , eram o singura voce care lovea ca un pumn ori de cate ori era ranita , in asta suntem o mana de strigate far' de ecou intemnitata in beciul cenzurii.

 ... e antologica si trebuie sa parafrazez ".În alta sunt zâne bune şi strugurii mai copţi


Bacovia e beat in alta,

În asta e plin de politicieni şi porci

Şi nesimţiţi şi hoţi ! "

   In alta Caragiale,Puiu Calinescu, Dinica si ai lui ne faceau sa credem ca simtul umorului nu moare niciodata , in asta , astia ni l-au transformat in ura...

In alta aveam sport practicat din placere,unde spiritul de competitie trona , iar spiritul de invingator decidea...in asta avem mercenari nascuti obositi  cu mentalitati bolnave ale caror varfuri pe scara valorilor sunt alte figuri grotesti ale unei societati canceroase.

In alta aveam dragoste , sensibilitate, trairi simple si pure , in asta avem ura ,ipocrizie si  trairi meschine.

In alta fiecare dintre noi am fi putut fi priviti drept "nimeni-altu" , in asta tindem a fi etichetati drept "nimeni-pe-lume".

   In alta am fi stiut multe si ne-am plimba prin Cismigiu alaturi  de Piersic,Malaele,Chirila,Djuvara,Arsinel,Puric,Zamfir si am fi depanat povesti cu Porumbescu,Vuia,Bacovia,Enescu,Amza Pelea,Caragiale,Eminescu,Jean Constantin...in asta,ne plimbam prin trafic alaturi de ...si criticile au luat demult locul povestilor,vrem sa gasim altele si nu avem material..

  In asta ...daca Vlahuta ar fi trait , sigur ne-ar fi intrebat : Unde ni sunt visatorii ?...

  Imi doresc o lume normala , nu senzationala , in care firescul sa nu ni se mai para extraordinar, snobismul sa dispara si frumosul sa redevina pur ...da' nu in asta...in ALTA.


P.S. Ideea postului a plecat de la versurile piesei de mai jos , Butch & Ortega intitulat sugestiv,dupa celebra opera a lui Brancusi , "Pogany '31.

                                                                                                                                       by Csender

3 comentarii:

  1. csendere...inca n-am apucat sa citesc articolul, dar intai o greseala gramaticala am observat, "cunoasteti" e corect "cunoaste-ti"

    RăspundețiȘtergere
  2. in rest e bine :)) pacat ca ce scrii este adevarat

    RăspundețiȘtergere
  3. da ,ms, ideea e ca luasem de bun citatul si era scris fara cratima,ma rog.

    RăspundețiȘtergere

Ce zici?