Despre tot

Fotografia mea
...scurt si la obiect. Noi povestim tot si orice. Suntem 2 amici raspanditi prin Europa, el undeva-n Balcani(Csender) iar eu undeva in Nord (DaN).Voi? Comentati, injurati, apreciati. ENJOY! Csender & DaN.

sâmbătă, 31 iulie 2010

Mare ti-e gradina , Nuti !

  Udrea , dupa gafa , printre alte sute , pe care ai facut o cu cacatul ala de frunza pe care ar trebui sa ti-o pui tu la cur atunci cand iesi goala din dusul primului betiv al tarii , eu zic sa te gandesti bine la logo ul pe care il alegi ! Pentru asta , am facut eu un studiu de piata , m-a costat efort si un Nestea la jumate , nu 890 de mii de euro , pentru a stabili un lucru . Pe cine doriti ca  logo al brandului de tara ? Iata rezultatele , draga papusa gonflabila :

1. Dorin Cocos 45 %













2. Babi Minune     33 %













3. Louis Vuitton          20 %


















Un procent de 2 % din respondenti l-au ales pe Nicolae Guta , Fernando de la Caransebes , Elena Basescu sau Bercea Mondialu' .



Votantii au decis , sa ascultam vocea poporului !!!! Sunt cei  care v-au votat , de ce n-am face asta ?Udrea , cum ramane  ?!













P. S . Nu ne insulta inteligenta si nu ne face de ras spunand ca avem traditii comune cu chinezii , te rog . Sau tu cand iti bei ceaiul dimineata aduce a tuica !?






by Csender

WTF?!

Pe ritmul  "Ma trezesc dimineata / Beau o ceasca de cafea / A adus-o cum imi place / Dulce e sotia mea ", ce mi-e dat sa vad ochilor in aceasta frumoasa parte a zilei :













Deci , cum asa ceva !????? Bai nene , nu mai avem pic de decenta , urma de respect ??? Am ajuns sa postam pe Facebook aplicatii care iti calculeaza data mortii ?? Si pe deasupra sa punem totul si la modul " Uite , Madalina Manole a murit pe 14.07 .2010 , deci am avut dreptate !!!! Tu cand zici ca dai coltu' !? Intra acum pe aplicatia noastra si vei primi un prajitor de paine gratuit ! Garantat , livrarea se face inainte de data la care n-o sa mai ai nevoie de el !"

Mi-e atat de scarba de persoanele care fac lucrul asta , dar nu pot sa nu le zic decat asa "Trepanatilor , daca gresiti data , ma lasati sa va ingrop de vii ?" Ce ziceti de asta ?


by Csender

joi, 29 iulie 2010

we love techno

Vreau sa va prezint un set muzical al unui dj de mare perspectiva. Un tanar extrem de talentat si foarte apreciat de mine si multi dintre prietenii mei. Nu stiu cat de prieten este el si cu Csender, colegul meu de blog, dar stiu sigur ca nu-l va deranja foarte tare.

Asadar sa lasam discutiile and let the music play.


Dobrikan Alin - Techno Pour Adeline by dobrikanalin

marți, 27 iulie 2010

Popa prostu'

Blogul asta putea foarte bine sa se numeasca si “dinCola-nFanta”. Subiectele se schimba constant aici. Iar mie imi place chestia asta.

Pentru ca pe aceasta pagina vorbim chiar despre tot, despre orice, astazi am ales sa-mi exprim parerea vis-à-vis de stirile ,tot mai dese in ultima vreme, in care subiect principal sunt preotii sau persoanele care fac parte din domeniul religiei, credintei, cei care-L slujesc pe Dumnezeu (sau cel putin asta ar trebui sa fie menirea lor pe Pamant).

Totul a pornit de la o stire conform careia, D-nul Cristi Tabara, omul ala de manca Duminica pana crapa si apoi ne citea din biblie, este cercetat pentru viol (“hai, bre, nea Taraba, pana si matale?!”).

Eu am avut o parere buna despre omul asta. Aparea des la protv, facea numai fapte bune in perioada sarbatorilor, vorbea tot timpul despre credinta in Dumnezeu dar stia si de gluma, era un personaj popular, amuzant si un om de baza in Protv (acum este director pe nu stiu ce departament in TVR) .
Dar uite ca, probabil, si-a bagat dracu’ coada si in mintea lui si l-a impins la acest gest necugetat. Care nu ar trebui sa ne mire foarte tare avand in vedere cati preoti s-au facut de ocara in ultima vreme.

Si constat cu stupoare ca excesul asta de credinta, religie dauneaza grav psihicului.

Cel putin la noi in tara cazuri de asa zisi preoti care s-au dovedit a fi criminali sau violatori, ori proxeneti, ori homosexuali sunt tot la tot pasul. Bai, si sunt scarbosi rau de tot. Au o imaginatie debordanta. I-au prins astia (ziaristii, paparatii, mai stiu eu cine…) numai in ipostaze jenante: ba unii calare peste altii, ba capra, 69, isi dau drumul unu’ pe barba altuia, ce sa mai zic odinari in ultimul hal. Stiu ca am porcait rau acest articol dar nu va scarbiti pentru ca asta e realitatea cruda in care traim (sau mai arogant zis: traiti voi).

Faza cea mai penala este ca pana si la Vatican se intampla magarii din astea. Deci acolo unde credinta este maxima si orgiile sunt maxime. P-aia ii prinde prin baruri de homosexuali, bulangii ai dracului preotii d-acolo.


Alti preoti s-au descoperit a fi adevarati criminali “ Preotul din Medias si-a strangulate copiii apoi le-a taiat gaturile”; sinistru, de-a dreptul strigator la cer ( ca sa zic asa). Iar unul de prin Moldova a omorat un prunc in timp ce-l boteza in cristelnita.


O alta categorie de preoti sunt cei care fura cat se poate din veniturile date de stat bisericilor si o ard in masini de fite si vile cu nu stiu cate etaje. Iar un exemplu este chiar un preot dintr-o comuna de pe langa jud. Giugiu care se plimba intre slujbe cu un Maseratii quatropporte rosu in valoare de o suta si ceva de mii de euro, adica niste maruntis de la un botez, de la o pomana, de la ce se mai strange pe la cutia milei. Iar biserica din comuna sta sa cada si probabil, pe viitor, cetatenii comunei vor auzi slujbele direct de pe sistemul audio Harman Kardon din Maseratti.


In final vreau dau un semnal de alarma tuturor preacredinciosilor din tara asta, special lui matusa Mimi, nasa Leana si mamaie Maria, sa aibe grija cui pupa mana cand se duc la biserica, pentru ca nu stii niciodata cine se ascunde dupa costumul ala negru cu auriu de Halloween.


Mai jos v-am lasat un fragment din filmul B.D. la munte si la mare, unde de la min 2:55, regretatul Jean Constatin preda o lectie de spovedanie asa cum se cuvenea inca de pe vremea aceea. Vizionare placuta.




Pe curand, DaN!

luni, 26 iulie 2010

Turism romanesc . Vacanta pe plaiuri mioritice . O zi in Bucuresti .





Recunosc ca e tot un exercitiu de imaginatie avand in vedere ca nu cred sa existe pe fata Pamantului un singur om care sa se gandeasca sa vina in Bucuresti pentru a-si petrece concediul. Dar hai sa ne imaginam , prin absurd , daca s-ar intampla acest lucru , cum ar arata o zi de vacanta in Capitala. Sa presupune ca esti turist strain , undeva din vestul Europei , ai bugetul limitat pentru vara asta si pui degetul pe harta si hop! Romania , Bucuresti . Program :

- ora 12 . 00 aterizare cu intarziere de 2 ore si jumatate pe autogara , pardon! , aeroportul Baneasa . Imbulzeala la coborarea din avion datorita romanilor care lucreaza peste hotare hotarati sa si vada mai repede rudele , injuraturi ca la usa cortului , tu , straine , nu intelegi nimic . Afli mai tarziu ca " pula " , "mortii " , "baga-mi-as " nu sunt saluturi de bun-venit asa cum ai dedus din folosirea excesiva a lor .

-ora 13.45 oarecum nervos ca ai asteptat bagajele o ora si 45 de minute , intr un final afli de la un functionar ca ele s-au pierdut . Tocmai au plecat cu o cursa a aceleiasi companii catre Sofia . Ti se promite ca vor veni a doua zi , u te conformezi , nestiind pe ce taram te afli si ca aceste bagaje in cel mai bun caz vor ajunge peste 10-12 zile in aeroportul de la noi , moment la care u vei fi plecat de ceva vreme , pt ca nu esti chiar atat de batut in cap sa stai mai mult de o saptamana aici , desi daca ai venit...

-ora 15.00 iesi , impreuna cu familia , din aerogara , pfff , aeroportul Baneasa si chemi mandru un taxi care sa te duca la cel mai apropiat centru comercial din Bucuresti pentru ca mai apoi sa ajungi si la destinatie . Pana sa faci cu mana , insa , esti agasat si hartuit de tot felul de cocalari care incearca sa te convinga sa te urci in masina lor galbena . Unul reuseste . E descheiat la camasa inflorata pe care o poarta , lantul ii straluceste auriu la gat , asemenea transpiratiei de pe ciocolatia sa piele . Te urci imediat in taxi , neavand bagaje de carat . Dupa un scurt drum de 2 ore si jumatate pe traseul Baneasa-Unirii , cobori din respectivul taxi lasandu-i agasantului sofer cu inele pe degete 100 de euro , desi u constati corect ca mai mult ai stat decat ai mers .

ora 17 30 Complex comercial Unirii , u si familia ta sunteti fericiti ca puteti face cumparaturi intr un civilizat mall romanesc . Imediat dupa ce i-ati dat 10 euro ghertoiului de langa Mc Donald's pt a va lasa in pace fata de 14 ani , ajungeti inauntru . Cum magazinele aflate la parter nu va satisfac , acestea neavand imbracaminte , decideti sa urcati la nivelul 1 . Scara rulanta merge decat in jos , asa ca va trebui sa urci pe scari. La etajele superioare faci unele cumparaturi desi constati ca preturile sunt mult mai mari decat in tara ta vestica de origine , chiar daca nivelul de trai din cele doua tari e total opus in favoarea patriei tale de bastina .

ora 19 30 Ciudat , esti destul de obosit dupa cateva ore de petrecut in Bucuresti , desi mare lucru n-ai intreprins , fiind mai mult blocat in aeroport sau in trafic . Ajungi la hotelul Banat din Piata Rosetti , desi la agentie ti se spusese clar ca la Bucuresti vei fi cazat la Intercontinental . Faci u un calcul . constati ca cinci minus doi fac trei , inghiti in sec , dar te cazezi intr-un final , nu inainte de a i plati boschetarului de la intrare inca 10 euro pentru ca a dorit sa -ti care bagajele in camere , u neavand asa ceva , ci doar 2 pungi ramase de la shoopingul din Unirii .


ora 20 30 Dupa ce te cazezi , decizi cu familia sa iesi la o mica plimbare prin "micul Paris" , ca dehh , ai auzit ca Bucurestiul e chiar dragut noaptea . Nimic mai adevarat , doar ca e si populat . Decizi sa o iei la pas pe Mosilor , iesi la Universitate si de acolo pe bulevardul Magheru . Pe langa cersetorii de care ti au povestit prietenii tai atunci cand incercau sa te convinga sa nu vii aici , te intrebi daca n-ai nimerit in mijlocul unei curse mixte auto-moto . Constati , insa , ca unele masini incetinesc pe mijlocul strazii pt ca soferii sa si schimbe numerele de telefoan , tu gandindu te ca e pt o mai buna colaborare pe viitor . Nicio o sansa sa te intelegi cu membrii familiei tale din cauza zgomotului produs de motoare . In drum spre hotel ramai suprins sa observi la semafor o masina italiana supersportiva de 600 si ceva de cai langa o caruta trasa de fix doi .

ora 22 30 Obosit dupa o zi grea , adormi pe ritmurile orientale de la blocul de vizavi de hotel . Mai tarziu o sa afli ca genului muzical i se spune "manea" , iar in versuri e vorba despre "enemies , power , cheated women , money and pride" . Maine e o noua zi in eterna si fascinanta Romanie .

Revin cu zilele urmatoare ale excursiei eroului nostru ;)


by Csender

vineri, 23 iulie 2010

Copii vs Kinderen


Paaaac....si vin si eu acum cu o completare rapida la postul amicului meu si anume Csender si am sa va povestesc cum ii vad eu pe copiii de aici din Belgia si ce activitati intreprind cei crescuti aici in Nord. Sunt atat de multe lucruri incat nici nu stiu de unde sa incep.

As incepe cu faptul ca ei se duc la scoala pentru ca asa vor ei, nu pentru ca li s-ar impune acest lucru prin educatia data de parinti. Spre deosebire de copiii romani care se duc mai mult din obligatia paritilor, cei de aici se duc la scoala deoarece acolo este mediu ambiant in care le place sa traiasca . Ei nu stiu sa chiuleasca si nici nu au vreun motiv sa o faca (oricum n-au internet cafeuri sa dispara d’acasa nu stiu cate zile pentru un turneu de Counter Strike) . Si asta datorita sistemului educational care este atat de flexibil incat scoala este parte din viata fiecarui copil. Un sistem plin de activitati educationale si culturale FINANTATE DE MINISTERUL INVATAMANTULUI si organizate de cadre didactice cu adevarat competente pentru acest lucru. De toate astea are parte un copil European, normal, incepand cu varsta de 3 ani atunci cand merge la gradinita.

Parerea mea este ca totul tine de educatia primita la scoala dar si parintii, care la randul lor au crescut in acelasi mediu, au rolul lor in educatia copilului.

Pe urma ar mai fi faptul ca, desi au un nivel de trai mult mai ridicat decat noi si isi permit mult mai multe chestii decat orice copil din Romania, copiii de aici aleg sa se deplaseze in mare parte cu bicicleta. Ajung sa-si cumpere masina lor probabil atunci cand obtin primii bani munciti de ei personal. Multi dintre ei nu folosesc telefoane de ultima generatie sau daca folosesc nu fac din asta o fitza, o parada de moda.

Intre copiii de aici tot timpul exista egalitate (nu exista copii de bani gata) . Sunt invatati de mici sa munceasca, pe timpul vacantei sunt organizate fel-de-fel de job-uri atractive nu doar din punct de vedere material.

Messengerul si HI5 sunt in minoritate sau lipsesc cu desavarsire, singurele site uri de socializare care ruleaza aici fiind Facebook-ul si twitter ul (folosesc twitter cum folosesc copiii romani cele 27238420 de sms uri gratiute de la cosmote).

Fac mult sport, se dau mult cu skate-ul si rolele asta datorita parcurilor special amenajate. Au asociatii sportive organizate pentru fiecare sport in parte si pentru toate categoriile de copii si aici ma refer si la cei cu handicap.

In concluzie copiii de aici (cel putin astia din Belgia, cat am reusit eu sa-i urmaresc in 11 luni) duc o viata mult mai linistita, mai interactiva si mai lipsita de stres decat cei din Romania.

Cu parere de rau pentru copiii din Romania, DaN!

P. S. Mergand pe principiul “Fiecare padure are uscaciunile ei” copiii de aici au si ei defectele lor dar despre asta probabil am sa scriu intr-un alt post. Acum va las, in seara asta ies intr un bar din Brugge in care sper sa agat un MILF. Spun asta pentru ca, supriza sau nu, in cluburi si baruri pustoaicele de 18, 19, 20 de ani lipsesc cu desavarsire. Pe curand, DaN !

Paralela intre generatii

Trebuia sa scriu si despre asta , pt ca am constatat din ce in ce mai multe diferente intre generatia care a copilarit in anii '90 , in care se gaseste si subsemnatul , si cea de azi . Ma uit la copiii din ziua de astazi ! Bai nene , nu mai sunt copii , jur ! Au accesul si beneficiaza de aceleasi facilitati doar visate de noi pe vremea copilariei : au telefoane mobile si facturi cat roata carului
- se duc intotdeauna cu masina la scoala atunci cand ploua sau ninge pt ca nu pot indura o asemenea vreme capricioasa , nu ?
-stau pe net mai mult de jumatate din zi , timp in care acceseaza cu precadere siteurile de socializare si messengerul , singurele probleme adevarate fiind ce poza si-a mai pus colega din banca a 3-a sau ce status are baiatul de vizavi , care au 15 ani ....impreuna.
-singurul motiv pentru care ies afara e sa discute in continuare despre rivala de moarte de la a 5-a D care isi pune statusuri rautacioase pe hi5 despre una/unul din gasca lor.

Fratilor , ce-i asta !???? Vorba lui Teo , in cativa ani toti copiii or sa aiba juma ' de m inaltime si or sa fie galbeni la fata , sensibili la orice bataie mai puternica de vant sau la vreo cazatura mai zdravana , dar atunci cand or sa fie atacati de virusi sau banati pe vreun site , vor triumfa in stil maret .

Spuneti-le unora de 12-13-14 ani despre ascunsea , atinsea pe diverse , "tarile" , "tara , tara , vrem ostas" ca vor da din umeri cum dau eu cand aud termeni din anatomia patologica . In schimb , se vor lumina la fata cand vor auzi de Farmeville .

Nu e vorba , si noi ne jucam pe computer , da !!! E adevarat !!! Dar ne jucam Solitaire!! Pe care nu l-am inteles 2 ani , dar il jucam , v-o jur ! Si noi jucam jocuri pe consola , da ! Dar nu 3D , nu pe X-box , ci la carciuma de la colt Street Fighter din banii pe care ni i dadeau parintii de ciubuc ! Dupa care noi , cei din anii 90 , ieseam afara unde nu era placere mai mare sa fii primul la "atinsea pe cototate" . Mai tineti minte ??? Care avea ca regula de baza cuvantul magic " piua " .In momentul cand ziceai "piua" , nimeni si nimic nu se mai putea atingea de tine , erai un fel de Basescu in tara lui , erai intr o capsula imaginare si nimeni nu avea dreptul legitim sa te atinga , pt ca , nu i asa , erai in PIUA !

Haideti sa intrebam copiii din ziua de azi , sa vedem cati dintre ei stiu semnificatia acestui cuvant , cati dintre ei ies din casa la 4 pentru ca la 9 sunt chemati de o voce feminina putin ingrosata , pentru a suna mai autoritar , numita mama?

Cati dintre pustii de ziua de azi copilaresc printre balarii si blocuri neterminate , strigand "ai spart oalele !!!" ? Si joaca "ascunsea" , nu pot nega ...da ...si ei o fac...atunci cand sunt pe invisible , si brusc !!! Buzz!!!!! Te-au scuipat pe limba lor !!

Sa nu se inteleaga ca militez pentru neconstruirea blocurilor sau a parcurilor si spatilor de joaca , nu !! Dar altceva era cand te ascundeai dupa niste boscheti si altceva cand te ascunzi intr un gazon proaspat udat .

Nu era asmutire mai mare ca jocul " adevar sau provocare"! Acolo aflau baietii lucruri despre fete , poate cu putin noroc sarutau una ...pe obraz , sau pentru fete sa afle ce baiat are o simpatie si pentru cine . Acum se joaca pe facebook " Curiosu' " ... NU VREM ASTA!!! Lasati copiii sa si joace singuri jocurile copilarilei si sa si urmeze propriile reguli pentru ca or sa ajunga la varsta adolescentei sa se gandeasca ca in loc de o intalnire intr un parc , mai bine o conferinta pe mess , in locul unui prim-sarut , mai bine un emoticon revolutionar sau in locul actului dragostei in sine , mai bine un video chat pe cinste .


Revin cu multe alte exemple . To be continued...


Cu parere de rau pentru copiii de azi , Csender




joi, 22 iulie 2010

Tara deshumarii si a nedreptatii





Capul de afis al acestor zile il tine subiectul legat de deshumarea Ceausestilor , peste tot in media numai despre asta se discuta , ce influenta are asupra maselor , ce importanta , abureli si lucruri insignifiante ! Ceausescu a murit si asta e un fapt petrecut .

Doua lucruri sunt mai grave si mai importante decat deshumarea sotilor de "trista amintire" :
Primul , care priveste opinia publica si conducerea tarii in mod direct , e ca Ceausescu este regretat de tot mai multi romani , acum , dupa 20 si ceva de ani de la Revolutie . Oare asta nu ii sperie pe conducatori , oare nu le da un fior rece cand se gandesc ca au un rival mort de 20 de ani in mentalul colectiv ,oare burtile lor care aduc a butoaie cu rahat nu tremura la gandul ca fantoma dictatorului planeaza asupra unei socitetati din ce in ce mai infometate !? Raspunsul se poate citi pe fetele transpirate care ies si intra din Palatul Victoria sau Cotroceni.

Al doilea lucru asupra caruia as vrea sa punctez e ca macar Ceausescu se odihneste undeva . Are un mormant , fie si el discutat si paradiscutat in presa, are un loc unde simpatizanti , nostalgici pot aprinde o lumanare si isi pot aminti de conducatorul din "Epoca de Aur" , dar cu restul conducatorilor bravi ai Romaniei ce facem !? Unde e oare mormantul Maresalului Ion Antonescu , poate unul din cei mai mari patrioti pe care i a avut poporul roman ? Acestuia nu i s-a dat nici macar dreptul la un loc de veci , considerat criminal de razboi si responsabil al Holocaustului in Romania . Dar sa se ajunga pana la a nu avea un mormant e cale lunga .

Regele Mihai , acest tradator al neamului , va fi ingropat mai mult ca sigur , cu onoruri si fanfara militara , va fi decorat , daca mai are cu ce , post mortem , va capta atentia publica saptamani la rand , si se va vorbi de el la superlativ . Dar Antonescu , nu . Pentru ca a avut curajul de a nu face compromisuri , de a nu lua pozitia de drepti in fata rusilor si de a-si respecta promisiunile facute lui Hitler .



Ca sa dau citire unui vers din cantecul Mariei Gheorghiu inchinat Maresalului , noi nu voiam decat sa aflam " ...unde-ti tii mormantul , Ioane , printre atatea milioane...?"

Antonescu a fost condamnat la 6 pedepse capitale !!! 6!!!
Dupa condamnare, singurul om care l-ar mai fi putut salva pe maresal a fost regele Mihai, care avea drept de gratiere. Maresalul nu a vrut sa inainteze cererea catre rege. Mama sa, doamna Baranga, a facut-o in numele sau. Regele Mihai, pentru a se eschiva de la solutionarea acelei cereri, a disparut din Bucuresti. In ziua executiei, Iuliu Maniu s-a dus la Palat pentru a se prezenta regelui si a-l convinge sa semneze gratierea, dar Mihai I nu a fost de gasit.
Evenimentele si-au urmat cursul si executia sentintei a avut loc in dupa-amiaza zilei de sambata, 1 iunie 1946. A doua zi, pe 2 iunie 1946, maresalul
Antonescu ar fi implinit 64 de ani.
Inainte de executie , Maresalul a strigat "Traiasca Romania " pt ca apoi sa spuna " Iar tie , popor ingrat , nu-ti va ramane nici macar cenusa mea " Si adevar a grait.

Poate ca , din cand in cand , ar trebui sa ne intoarcem privirea catre istorie , sa ne intelegem trecutul pt ca , mai apoi , sa infruntam cu succes viitorul . Iar spiritul acestui prim-patriot ar trebui nu deshumat , ci inviat , din dorinta de a scapa de conducatorii de azi , nimeni altii decat relicvele comuniste de ieri , asta pentru a putea spune mandrii "...sa dormi , Ioane , linistit , neamul tau nu a murit..."


by Csender

miercuri, 21 iulie 2010

La mare



Eu reprezint partea mai linistita a acestui blog. Asadar, am sa va povestesc in randurile urmatoare cateva lucruri interesante legate de litoralul Marii Nordului, lucruri pe care le-am vazut vizitand coasta belgiana de la un capat la celalalt.

Zilele trecute, in compania unei veche si dragute prietene (:* :D), am plecat intr-un tur al litoralului Marii Nordului pe coasta din Belgia. Un litoral nu foarte mare dar foarte cochet, cu statiuni mici si accesibile pentru toate categoriile de oameni. De asemenea este impresionant faptul ca legatura intre statiuni este facuta si printr-o linie de tamvai (ceva mai rapid decat 41) ceea ce permite foarte usor accesul turistilor la litoral. Acesta porneste de la Knokke si are capat in De Panne aceasta fiind ultima statiune la granita cu Franta.

Toate statiunile au ceva special, ceva deosebit. Gasesti foarte des parcuri amenajate in stil futurist si kilometri de padure pe marginea falezelor, foarte multa natura, foarte multa verdeata, o combinatie frumoasa intre nisip de toate culorile si iarba. Falezele sunt pline de turisti care se plimba linistiti, relaxati (nu prea au astia p’aici grija zilei de maine). Fiecare statiune are cate un port de iachturi, sporturile nautice fiind la mare cautare aici.

Zona asta din Nord este extreme de frumoasa, cladirile in combinatie cu dunele de nisip si iarba creand un peisaj mirific. Aici rasaritul si apusul soarelui fac din cer o plansa de desen in care isi fac aparitia culori minunate de la turcoaz la portocaliu (culori geniale pe care rar mi a fost dat sa le vad). De multe ori ai parte de peisaje, de imagini unice. Norii vin si pleaca intr-o viteza ametitoare.

Marea Nordului este mai tot timpul involburata, apa este rece si foarte sarata dar asta reprezita un tratament bun pentru sistemul imunitar (pai doar nu credeati ca pentru cel Turbo?!). Pe romaneste adica te calesti frate iar de aceea foarte multa lume alegea sa faca baie in mare chiar daca afara termometrul arata numai 21 grade. Zilele trecute insa am intalnit o vreme perfecta, 25-28 de grade C, soare nu foarte puterinic, nisip cald si fin. In stilul asta am supravietuit mai bine de 8 ore pe plaja.

Dupa proverbul “cum e turcu’-i si pistolul” litoralul Marii Nordului (Belgian side) este foarte curat, linistit, cu un aer chiar elegant as putea spune (asta probabil din cauza turistilor civilizati), bine amenajat si ingrijit diferenta fiind ca de la cer la pamant intre el si litoralul Marii Negre (Romanian side).

P. S. Tin sa va anunt cu parere de rau ca pe faleza lipsesc cu desavarsire vanzatorii ambulanti de CD-uri si casete audio cu Rregele Gutsa si tarabele cu mamaliGUTZA si hamsii in usturoi.

Mai jos aveti si un album de poze. Va multumesc pentru ca mi-ati dat citire.
Pe curand, DaN!

La mare

marți, 20 iulie 2010

Scrisoare deschisa cocalarului din conducerea lui Dinamo


Mai Cristi Borcea ,

As vrea sa se consemneze ca iti vorbesc aici in calitate de iubitor si sustinator al unui club care m-a facut sa rad si sa plang deopotriva, al unui club care i-a dat lumii pe iDumitrache, Dinu , Orac , Raducioiu , Lupescu , Mateut si lista poate continua , al unui club ale carui culori le port deseori pe tricou si intodeauna in suflet. , al unui club care a deschis drumul echipelor romanesti catre gloria europeana , dar si al unui club care i-a scos in prim-planul societatii pe unii ca Vasile Turcu , Ioan Becali si ca tine , parvenitule , pentru ca , nu i asa , fiecare padure isi are uscaturile .

Faptul ca te imbraci ca unul de la Globus in combinatii tipatoare de rosu si alb nu te face "caine pana la moarte" , iar masina alba in combinatie cu tapiteria rosie te face sa pari doar un bufon frustrat adaptat perfect mocirlei in care ne scaldam.

De cand iti permiti tu , Borcea , sa vorbesti de desfiintare aici ? Am crezut ca faci diferenta intre Crimbo Gas si Dinamo Bucuresti, dar vad ca ai acelasi apucaturi de golano-bisnitar , preluate de la cei carora le datorezi intr o mare masura succesul si se pare ca nu numai , fratii Becali . Ca sa desfiintezi tu Dinamo , se presupune ca tu l-ai creat , iar tu , Borcea , singurul lucru pe care stii sa l creezi , e fumul din trabucul urat mirositor care aduce a rahat intr o poza celebra .

N –ai vrea tu , Borcea , sa vorbesti despre desfiintarea lui Dinamo si lui Augustin , Lucescu sau fratilor Nuweliller , n-ai vrea tu , Borcea sa le spui opinia asta si suporterilor care au fost pe 23 august la victoriile cu Hamburg sau Inter Milano , n-ai vrea tu , Borcea sa ii amentinti pe Dumitrache sau Catalin cu treaba asta … ? Si daca ma gandesc mai bine la cei din urma si la mizera ta persoana , poate ca tu , Borcea , erai cel de care trebuia sa vb la trecut .


P.S. Sustin si miscarea adevaratilor stelisti care cer indepartarea oierului de la echipa favorita . Chiar daca suntem rivali , trebuie sa luptam impotriva rebuturilor impreuna . Viermii nu au ce cauta in sportul romanesc , asta daca mai vrem sa respiram un aer cat de cat curat .




by Csender

Intermezzo

N am avut net la Bucuresti !!!! Asta a fost motivul pentru care n-am mai scris . In astea doua zile am dat licenta si am luat 8.50 :D , de asemenea cand m-am intors catre orasul natal am dat si peste doua vrabiute . Si cam atat .

Revin la noapte cu un post despre politisti si unul despre Cristi Borcea , sau mai bine-zis , cu doua posturi despre militieni .




by Csender

sâmbătă, 17 iulie 2010

Eu si Romania (de DaN)

Eu si o altfel de Romanie.

De ce o altfel de Romanie? Pentru ca de la mine se vede altfel acum.

Da. Si eu iubesc Romania. Si poate o iubesc mai mult acum cand sunt departe de ea. Si aici departe de casa, departe de tara fac furori cu faptul ca vin din Romania. Dar este o povara faptul ca sunt roman.

Imi ingreuneaza oarecum modul de viata, nu ma lasa sa traiesc normal intr-o alta tara si sa ma bucur de drepturi egale cu ceilalti din jururl meu (acest aspect mi se pare unul corect, de aceea nu este peste tot pe glob Romania). Insa primesti sansa sa demonstrezi ca nu esti ceea ce pari la prima vedere, primesti respect, esti evaluat corect.

Si totusi e bine. E bine ca nu mai stai sa induri santajul si neregulile pe care mai marii tarii ni le aplica fara pic de discernamant. Legi permisbile, aprobate de niste notorii care isi urmaresc interesele pana-n panzele albe.

In Belgia am facut furori cu faptul ca vin din Romania. Toti stiu ca in Romania sunt Muntii Carpati si Marea Neagra. Stiu cine e Dracula si sunt fascinati de aceasta legenda.

La scoala, aici in Belgia, am mers cu proiecte despre Brancusi. Le-am vorbit despre operele sale. Multi dintre belgieni stiu cine e Brancusi poate mai bine decat multi dintre romani. Au fost impresionati de operele sale prea futuriste pentru vremea in care au fost create.

Pana aici numai de bine, numai cuvinte de lauda. Brancusi a fost doar un exemplu d’al meu. Cuvinte de lauda aud peste tot la adresa personalitatilor culturale si sportive, enumerate de prietenul Csender, din Romania.

DAR, pentru ca fiecare situatie implica si un DAR, ce ne facem cu romanul care populeaza aceasta tara, Romania? Romanul care nu are educatie. Si daca nu ai, de unde sa dai la randul tau mai departe?!

Eh, problema e ca despre romanul asta auzim peste tot in ultimii ani, peste tot in Europa si in celelalte continente de pe glob. Bah, si parca totusi nu suntem asa multi dar pe unde ajungem stim sa marcam teritorul intr-un stil ostil. Ostil pentru tara asta care in ansamblu este foarte frumoasa si in care inca se mai afla oameni de valoare dar care nu mai pot face nimic (parerea mea) sau nu mai vor sa faca nimic pentru a schimba ceva .

Aleg sa plece. De ce sa ne ingramadim toti intr un singur loc cand globul pamantesc este asa de mare?

Nici nu stiti ce frumos e sa mergi doar in vacant in Romania. Va spun eu, e foarte tare. Altfel vezi lucrurile atunci cand ai bilet dus-intors X-land-Romania-X-land.

vineri, 16 iulie 2010

Eu si Romania (part 1)

update: remember Maresalul Ion Antonescu. Nu e rau sa cititi postul ascultand imnul de mai jos, va da o stare mai aparte.





Haideti sa luam una bucata de tara asezata in sud-estul Europei , asezare strategica , deschidere la Marea Neagra , binecuvantata cu asezari dintre cele mai splendide si peisaje unice in lume.

Pana aici partea frumoasa ...si cam atat . Vestea proasta e ca aceasta asezare este si populata. De noi. Ca si raport calitatea oamenilor-tara in care locuiesc , avem sigur o discrepanta uriasa.

Am doua perspective din care privesc Romania cu viitorul ei cu tot : una nationalista , patriotica care iubeste tara asta chiar daca numele imi tradeaza acest lucru . Pot spune cu mana pe inima ca sunt atati de Popescu, Ionescu etc , care nu dau doi bani pe patrie desi cu numele , sunt romani get-beget.

Iubesc tara asta . De ce !?? Pt ca aici am copilarit , aici am invatat , aici am socializat , aici am cunoscut satisfactiile si micile placeri ale vietii. Pt ca am iesit in strada dupa meciurile memorabile ale Nationalei din anii 90, pt ca sunt mandru de creatiile unui Eminescu , Brancusi , Creanga sau Adrian Paunescu , pt ca romani au fost si Stefan cel Mare , Mihai Viteazu , Alexandru Ioan Cuza, pt ca avem una dintre cele mai melodioase limbi vorbite pe Pamant ...Si cam atat.

Dar toate astea palesc in fata societatii mizere care creste de cativa ani buni incoace si asta ma face sa mi dezvolt latura cealalta , opusa de cea care isi iubeste tara .

Am lasat tara pe mana unor oameni care fac ca dusmani istorici ai poporului nostru sa para mici copii. Dusmanii si inamicii poporului sunt aici , si mai grav , la conducerea tarii. Nu e o critica la actuala guvernare !! Nu vreau sa credeti ca pentru asta e facut postul ! Deloc ! E vb de toti cei care au facut ca aceasta buba sa se dezvolte , au gestionat si au acceptat descompunerea societatii , in absolut toate ramurile . Si uite asa , ajung sa urasc tara asta si sa mi fie scarba ca locuiesc in ea datoria unora Basescu , Boc , Udrea , Ciorbea , Iliescu , Geoana , Vanghelie si exemplele pot continua la infinit !

Din cauza voastra ,domnilor , am ajuns sa urasc o tara care i-a dat lumii pe Eminescu , Ilie Nastase , Hagi , Henri Coanda , Aurel Vlaicu , Traian Vuia , Sabin Balasa , Florin Piersic , si la fel , lista poate continua pentru ca valori am avut .Si punct . Nu prea mai avem si viitorul e sumbru . Iar vocea mea e doar una din multime...Asta e mai grav.

Da , vreau sa ma mut din tara! Mi se rupe inima din cauza asta pentru ca intodeauna am sustinut contrariul , dar argumentele sunt pur si simplu sufocante !!!
To be continued


P.S. Saptamana asta a inceput cu o veste groaznica , artista Madalina Manole , si a pus capat zilelor . Pe langa intreaga tevatura pur balcanica de la tv si dezbaterile nesfarsite intre "specialisti" , ramane o certitudine , o parte din Madalina Manole a fost omorata si de sistemul valorilor din societatea asta , nu doar de Furadan...



by Csender.

joi, 15 iulie 2010

Daminuta la Milan

Update : Diseara scriu despre "relatia" dintre mine si tara natala , si doua laturi total opuse ! Plecaciuni !


Cand am vazut acest titlu in presa sportiva , imediat am dat search pe "goagal" sa aflu in ce zona e Milan ,Floreasca , Dorobanti , Decebal...!? Marea mi a fost surpriza sa aflu ca este vb despre clubul de fotbal din orasul Milano , mare AC , club la care au evoluat jucatori precum Gullit , Van Basten , Baresi etc. M am gandit apoi ca poate manager general a fost numit Sexy-Braileanca si asa s-ar fi explicat mutarea.

Iar ma uit la titlu , iar imi aduc aminte de scandarile pline de sarcasm ale galeriei dinamoviste si la zambetele protagonistului nostru care se simtea magulit de niste ironii rautacioase , el crezand probabil ca sunt cuvinte de lauda la adresa tatuatei sale persoane .

Apropo !! L-ati vazut pe Daminuta ? Deci asa ceva !??? Omu' asta isi pune poze pe hi5 ca un cocalar desavarsit ce este , si le comenteaza singur gen"eu la nationala , sunt bine , nu?:D" isi tatueaza lucruri doar pt a si umple mana neintelegand o clipa ce reprezinta respectivul tatuaj si cireasa d pe tort , a fost combinat si el cu Andreea Tonciu , aceasta iubita de fotbalist prin excelenta , o rampa de lansare in adevaratul sens al cuvantului , dar la ea voi reveni ceva mai tz .

Foarte probabil ca cei de la Milan au vazut si continuarea pozei in care Daminuta ridica mainile si isi lasa barbatia la vedere , si au fost impresionati , pt ca altfel nu mi explic cum poti sa cumperi un jucator care nu cred ar face fata la Prefabricate Modelu sau la Rova Rosiorii de Vede .

Acest Don Juan devorator de dudui cu sanii cat pepenii si creierul cat nuca a avut sanse de a-si demonstra talentul , dar el a ales sa evolueze mai mult in cluburile din Capitala decat pe terenul de joc . Mai grav e ca are in jur de 20 d ani si cariera sa fotbalistica se poate sfarsi subit , pt ca la asta se va ajunge , iar el altceva in afara de a da cu piciorul in minge si a ciocni un pahar de sampanie cu RedBull(wtf??) nu stie sa faca .

In acel moment , cele din categoria speciei "Andreea Tonciu" , isi vor intoarce privirile catre alti potenti sponsori si investitori dispusi sa pompeze bani in posterioarele lor pline de celulita si in buzele manjite de ...ruj, lasandu-l pe Casanova de HI5 cu ochii in soare si cu corpul acoperit de tatuaje care nu prea se potrivesc cu viata anosta , lipsita de stralucire a "fostului" fotbalist in varsta de 20 si ceva de ani .

In acelasi context , nu m ar surprinde sa vad in curand titluri de genul:

-Pulhac , dorit de FC Liverpool !
-Mitea la Real Madrid!
-Hristu Chiacu -noul numar 10 de la Fc Barcelona ! s.a.m.d

P.S . Am oarecare rezerve la nereusita ca jucator de fotbal a lui Nicolae Mitea . El e acum intr o relatie stabila cu Andreea Tonciu care are darul de a resuscita fotbalisti atunci cand opinia publica ii considera "morti" . Stimabila chestie cu sani si cur se pare ca are aptitudini de antrenor in ceea ce priveste fotbalistii care trec prin perioade dificile . Pt asta propun ca , imediat dupa ce termina cu Nicky"baiat misto" sa se cupleze cu Ronaldihno , Cr Ronaldo , Messi sau Cannavaro care au avut evolutii sterse la acest Mondial . Si mai propun ceva , Andreea Tonciu for President !!!!!!


by Csender

miercuri, 14 iulie 2010

De la lume adunate si aici pe blog postate 4

"Intr o zona muntoasa impodobita cu paduri de braji" , cum zic , s a purtat urmatorul dialog :

T: Ce faceti , mah baieti ?
"baietii" : Ce draq , pe aici , ne plictisim
T: Am auzit ca e un chef jmecher la Perla , nu mergem si noi p'acolo!?
B:Nu mergem , frate , ca nu avem nicio tangenta , ce sa facem noi acolo?
T: Pai ce problema e ma , nu oprim la vreun magazin si cumparam tangente? Sau benzinarie ceva ?


P.S. Imi doresc o poza cu protagonistul , dar nu sunt sanse sa gasesc pe undeva.


by Csender

De la lume adunate si aici pe blog postate 3

Cum coechipierul meu belgian nu a respectat intru totul regulile postului si a publicat o fotografie cu personajul postului sau ,imi permit si eu sa dezvalui identitatea eroului de astazi !

Oricum , il stiti cam toti , e persoana publica , familia sa si 2-3 apropiati ii zic "fotbalist" , spargatoarea de seminte careia el ii zice iubita il considera chiar vedeta : Nicky Mitea!!!!!!!!!!!!

Acest "Maradona din Carpati" al meleagurilor noastre , vesnic tanara speranta , Noul Hagi(al 23433428299 lea) la vremea cand ii dadura perciunii ,subtiati apoi dupa modelul sefului lui , Dan Bursuc(cine altul!????) , spaima cluburilor de manele , fratilor.


Iata-l pe eroul nostru in centrul Amsterdamului imediat dupa transferul la Ajax , discutie intre el si reporterul Pro Tv undeva la inceputul primaverii. Tineti-va bine de scaune:


Reporter:Cum te-ai acomodat cu orasul , cu olandezii ?
N.M: Foarte bine , oamenii sunt de treaba . Din cate am inteles la ei 8 martie e undeva pe la inceputul lui mai...


ATAT!!!!!!!!!!!!!


by Csender

marți, 13 iulie 2010

Noapte buna , Rromania

Asta imi face noptile si zilele mai fericite , umorul asta involuntar :))))

by Csender

Eu NU!


Daca prietenul Csender a venit cu un banner interpretabil m-am gandit ca ar fi cazut sa va prezint si eu o poza pe masura si un mic pamflet.

Avem una bucata vedeta, Connecter adica Relu cum ii spun prietenii.
Baiatul a simtit nevoie, in timp ce prezenta RMA (Romania Music Awards, o maimutareala penibila unde organizarea a fost facuta ca la un banchet de sfarsit de liceu cu sunet si decor de restaurant Miorita) sa ne spuna cine este el cu adevarat. Pentru ca nu a reusit sa ajunga la radio, asa cum spune Chirila in celebra lui piesa, Relu a ales scena RMA iar intr-un moment de suspans si-a dat jos bluza si a ramas in acest tricou din poza, afisand mandru mesajul "Sunt tigan".

Dar multi dintre voi nu stiti ce scria pe spatele tricoului, este?
Buuun! Pe fata scria "Sunt tigan.." iar pe spate scria"...si dupa spectacol merg la lautari".
Asadar incepand de saptamana viitoare celebra casa de productii a lui Connecter"rappin'on production" va avea o colaborare, de mare valoare spun oamenii, cu "tzica-tzica, bum-bum recording" de la Domnul Rector al Academiei de Manele Dan Burusuc. Tot acest proiect va fi sponsorizat de nimeni altul decat "by Dan Parfum".



Pe curand, DaN!


update:
Vazand actiunea de mare angajement a lui Connecter, Banel Nicolita de la Steaua a decis ca dupa urmatorul autogol pe care-l va reusi pentru echipa din Ghencea sa poarte si el un tricou cu mesajul "Sunt tigan".



In timp ce Madalin Voicu va dirija intr-un nou spectacol
Orchestra Nationala Radio, pe spatele fracului sau va sta scris mesajul "Sunt tigan" Iar tovarasul sau Serghei Mizil va aparea gol pe scena afisand pe buca dreapta noul sau tatuaj cu mesaul "Sunt tigan".


La finele spectacolului, pe care cantaretul de muzica latino Pepe il va sustine in orasul Caracal, il vom vedea pe acesta cum isi va rupe cu patos camasa de pe el iar pe piept va scrie cu mandrie "
Soy gitano"


Pe curand,DaN!

Invitatie la ...!?

Update : Postul lui Bendeac despre cocalari si pitipoance rupe tot !!!!! Rad cu lacrimi http://mihaibendeac.ro/2009/06/02/love-story-cocalarul-si-pitzipoanca-by-bendeac.html


In cazul stimabilei , intrarea e tot pe baza carnetului de student ? Dar iesirea?



















by Csender

luni, 12 iulie 2010

De la lume adunate si aici pe blog postate II


Bai, eu am prins ideea dar la ora asta nu-mi vine in minte decat unul dintre dialogurile pe care le am purtat cu un personaj celebru si carismatic ( NOT) de la noi din oras.
Discutia a fost cam asa:
Eu:- C, te duci si tu sa mai cumperi niste beri.
C:-Da ma, sigur. Cate?
Eu:- Cumpara cate vrei tu numai Tuborg sa fie.
C: - Mari sau mici?
Eu:- Si mari si mici.
Dupa un timp:
C:- Gata ma Dane, am gasit Tuborg.
Eu:- Si, cate ai luat?
C:- 22 de beri, 10 mari si 10 mici!
Eu: WTF?!?!


P. S. "6 x 3= 18 si cu una, 17", este tot una din replicile sale, pe vremea cand gestiona una din celebrele terase din parcul Alei.


Pe curand, DaN!

De la lume adunate si aici pe blog postate

Aici facem o categorie cu perle adunate de pe la cunoscuti , dintre cele mai cele ! Il astept cu interes si pe co-locatarul blogului cu interventii aici : -Hai cu egalarea , Daneeeee!!!

Regulile sunt simple , no face , no name , no number ,doar exemplele. Luati de aici :


Dialog intre doua persoane de sex feminin, nu ca ar conta :)) , una mai frumoasa decat cealalta :

M:-Ce faci , fata , diseara ?
C:-Ma , nimic , stau pe acasa...
M:-Sambata in casa , hai la club!!!!!
C:-Lasa-ma ca nu merg , nici cu banii nu stau foarte bine , lasa ma cu cluburile , mai bine ai dona draq niste bani pt Haiti
M:Cine e Haiti ?............

Exercitiu de imaginatie

Ca sa ramanem in zona pe care coechipierul ne-a propus-o , a imaginatiei , hai sa facem un astfel de exercitiu si sa introducem in freaky-showrile noastre de toate zilele ar vedetele secolului trecut :


- pe GSP TV , in direct cu Cristian Topescu si Cornel Pumnea , se afla prin telefon Valentin Ceausescu care il injura de morti pe Ministrul de Interne pentru simplu fapt ca acesta sustine Dinamo, dupa care se plange ca Bumbescu si Balint au fost prinsi la o carciuma dupa ora 24 00. In acelasi show , se mai dezbate problema bombei-sexy a lui Lacatus care a fost prinsa intr un local cu specific popular sarutandu-se cu foc cu solistul Ion Dolanescu . Interlopi nu existau ca s-ar fi sarutat si cu unul din ei .

- ora 23 00 Capatos senior show Dobrin "mondenul ' tine capul de afis pentru ca se incapataneaza sa se culce cu femeile creatorilor de costume populare din acea vreme dar si cu nevestele catorva coechipieri de la nationala . Acesta este de fapt si motivul pt care Nicu nu prinde Mondialul din Mexic .

-Rai da' Buni prezentata de Florin Piersic , asisenta cu cracii dezveliti Corina Chiriac , invitat Cristian Tantareanu, ca si astazi , un tanar om de afaceri , dorobantist , isi prezinta ultima masina de fite , un Oltcit Club cu motor pe benzina . Se pare ca va face furori in fiecare sambata in parcare la Melody iar pitipoance precum Maria Carneci sau Margareta Paslaru vor fi innebunite la vederea bolidului tanarului miliardar.

-DD senzational !! Adrian Paunescu si Tatiana Stepa in dosarul " Cocaina pentru Vipuri" . Alaturat sondaj : Credeti ca Adrian Paunescu a scris vreo poezie sub influenta stupefiantelor ?


-Povestiri de noapte : Rodica Popescu ,care inca nu era Bitanescu, isi face un ultim tatuaj "D G " pe mana stanga . Lumea mondena este in freamat , nimeni nu stie de la ce vin cele doua initiale . Tanara dansatoare din Melody recunoaste ca tatuajul este in cinstea junelui de Dorobanti, Dinica Gheorghe . In respectiva emisiune concerteaza trupa Pasarea Colibri .

by Csender

Can-Can, senzatii tari din 1964


Am tot auzit scandaluri cu vedete, fotbalisti, actori, actrite, oameni de afaceri sau simpli bagatori de seama ajunsi vedete peste noapte. Toate acestea sunt mereu prezentate cu lux de amanunte de Can-Can, in principiu, si nu numai. Azi am stat si m-am gandit cum ar fi aratat ziarul Can-Can daca ar fi existat acum zeci de ani cu scandaluri intre artistii de la acea vreme, cu divorturi, cu paparazii securisti si comunisti. Se faceau multe porcarii si prostii si pe vremea aia, sunt convins, dar ramaneau intre ei. Cred ca toti care faceau cate o nebunie erau bucurosi si norocosi ca nu existau cei de la Can-Can.
Cum ar fi fost prin '76 sa mergi la chioscul de ziare, sa ceri un " Can-Can" si sa vezi pe prima pagina "DEM Radulescu a fost surprins in jurul orei 5 dimineata parasind localul Melodi in compania cantaretei Margareta Paslaru. Din sursele paparatilor nostri actorul era sub influenta alcoolului si avea un comportament indecent. Acesta a pornit din senin un scandal de proporti cu bodygarzii localului, fiind calmat intr un final de artista Margareta Paslaru, aceasta fiind o cunostinta mai veche si chiar amanta unuia din bodygarzi." Desigur in josul paginii am fi putut gasi de data aceasta un scandal din sport, mai exact din fotbal: "Fotbalistul Nicolae Dobrin este anchetat in cazul "papornita". Acesta este banuit ca ar fi adus in vestiarul celor de la Corvinul Hunedoara o papornita cu 500 de lei, bani care i-ar fi luat jucatorii Corvinului pentru a nu isi apara corect sansele in meciul cu F.C. Arges."
La pagina 5 am fi putut vedea poza sexy a unei pustoaice de 19 ani (fosta pioner) care mai tarziu ar fi devenit asistenta in show-ul matinal "Neata cu Arsinel si Calinescu (Puiu)". In finalul tabloidului se putea citi horoscopul prezentat de Neti Sadu, ca sigur traia si pe vremea aceea iar in zilele de azi isi ascunte adevarata varsta iar pe ultima pagina meteo cu Mirabela Dauer in lenjerie intima.
Intr-o alta editie ziarului Can-Can, prin '78 sa zicem, probabil am fi putut afla despre aventura nocturna pe care a avut-o Jean Constantin impreuna cu doua pitipoance la acea vreme si anume Angela Similea si Corina Chiriac; "Paparatii nostri i-au surprins intr-o garsoniera din centrul capitalei intretinand un menage a troi de zile mari"."Poze in exclusivitate cu actul sexual al artistilor (ca pe vremea aia toti erau artisti, nu vedete ca acum) numai in nr. de maine alaturi de suplimentul Scanteia" ar fi scris ziaul la acea vreme.
Si prin anii '80 cica ar fi fost ceva scandaluri, pe la Cenaclul Flacara actual Megastar (sau "The X factor" prin strainatate). Scandaluri intre Paunescu si alti interpreti pe tema plagiatului sau mai rau, la acea vreme ziarul Can Can probabil ar fi nascocit un scandal de proportii intre Paunescu si o tanara debutanta la cenaclu, care il acuza de viol si proxenetism. Evident si de aici paparatii Can Can ar avea poze din timpul violului. La cat de spontani si agili sunt ziaristii si fotografii Can Can sigur ar fi reusit in acele timpuri sa i surprinda si pe Alexandru Arsinel si Stela Popescu in tandreturi la un sirop de capsuni la renumita, la acea vreme, sifonarie din colt cu Dorobanti.
Desigur peste 20 de ani cand tehnologia o sa fie extrem de avansata, probabil cei de la Can Can vor avea posibilitatea sa ne dezvaluie si de cate ori se caca vedetele intr-o zi dar nu asa simplu ci detaliat; tare, moale, stricat la stomac. Sau ce fel de lenjerie intima poarta fiecare in parte si de cate zile.
Eu unul sunt uimit de cat inventivi sunt acei oameni, de cat de repede actioneaza si cat de spontani sunt paparatii lor. Au un talent si o imaginatie iesita din comun si reusesc tot timpul sa faca, vorba zicalei romanesti, din cacat bici.
Pe curand, DaN!

Categoria " Specii autohtone pe cale de aparitie" Libidinosul de paza

Nu , nu e vb despre binecunoscutii bodyguarzi , acesti “brainless” ai societatii din Romania(fara a generaliza) , ci despre paznicul din holul blocului , acea specie transpirata , mirosind proaspat a mancare , pus vesnic pe cearta avand impresia ca fisa postului sau concureaza direct cu guvernator la banca nationala , secretar de stat , ministru de interne si alte atributiuni la nivel inalt.

Bld Unirii , Bl ….. , nici nu mai conteaza adresa unde stau ca toti sunt la fel peste tot unde blocul beneficiaza de aceasta inutila paza . Pus vesnic pe glume proaste , duhnind a alcool ieftin , cu fata buhaita , iata l , tata , pe EL , pe Imparat. Poate ca eu am norocul ca al meu sa fie sefu’ lor , desi nu cred , dar asa ceva , repet , ASA CEVA n ati mai vazut , va jur !!!! Zelos din cale afara , drastic cu cine nu da “o bere” , nea Nimeni-pe-lume imi face viata amara cu fiecare dimineata : ba nu e intretinerea la timp , ba am consumat prea mult , ca si cum plateste ma-sa , ba am parcat masina in loc gresit …aaaa , am uitat , are si aptitudini de conquiztador pt ca incearca sa stapaneasca si trotuarul din imprejurimi si locurile de parcare aferente .

Aceasta specie trista , al carui apogeu l-a atins odata cu numirea in functia de paznic al unei scari de bloc , este menita sa -ti toace nervii si puterile pe zi ce trece . Zilele trecute , al meu Kiki vine intr o vizita de curtoazie la resedinta subsemnatului , intra in scara unde il intampina acest Hugo Chavez al scarii 4 , cu manelele la maxim si messu’ deschis(???????) . Dialog : Seful Scarii : -Unde mergi , tinere ?

Kiki: La un prieten .

S.S:ce etaj , apartament, numele si scopul .(pe fundal ritm de manea cu bani , dusmani , prieteni , tradari , lautari , nevasta geloasa etc)

K:Nush ma nene , il cheama Cosmin , sta la 5 , dar mai departe n as putea raspunde punctual.

S.S: Iti dai importanta , nu !? Nu mergi nicaieri pana nu stii unde mergi.(Ritmul manelei continua , omul duhneste a Saniuta pe 32 grade Celsius , camasa descheiata incercand sa ia doua -trei iduri de pustoaice cu pagina roz pe haifaiv)

To be continued….


by Csender

update

http://csender.wordpress.com/ d'aici a pornit totul. Prietenul Csender, care este un personaj carismatic in cercul meu de prieteni, si-a deschis un blog acum ceva vreme iar eu zilele trecute am venit cu ideea de porni un blog comun fara reguli, fara subiecte specifice, fara normative clare.
Totusi o idee de baza ar exista avand in vedere faptul ca el traieste in Romania si asta-i ocupa tot timpul iar eu NU.
Sa speram ca va functiona, totul depinde numai de noi dar oarecum si de voi.
Sa-i dam drumul! (cu intonatia lui Sorin Ovidiu Balan).
Pe curand, DaN.

Greva la romani

Intr unul din cantecele dedicate” intaiului fiu al poporului” inainte de ’89 , Nicu Alifantis avea o strofa cantata de atatia la marile adunari nationale , uitata de multi in zilele noastre:

Suntem, de e nevoie, o tara de soldati
Suntem, de e nevoie, un lant de munti Carpati
Durerea tarii noastre facuta-i sa ne doara
Ne place libertatea, ca oameni si ca tara
Si soarele dreptatii sa lumineze sfant
O tara rosu, galben si-albastru pe pamant
Aceasta-i viata noastra, aceasta ni-i taria
Traiasca libertatea, traiasca Romania

Acum sa analizam ultimele evenimente din tara asta care se darama bucatica cu bucatica in fiecare zi si atitudinea societatii civile :

Masuri draconice , scaderi de salarii , pensii , majorari de taxe , noi impozite si ,cireasa d pe tort , ingradirea dreptului la exprimare a presei si , chiar daca nu oficial , si a omului de rand care are un dinte impotriva Puterii din zilele noastre . Care este luarea de pozitie a sindicatelor noastre , a oamenilor iesiti in strada la asa zisesele greve : dansul pinguinului , o groteasca manea in viziunea proprie , 2-3 sloganuri cuminti la adresa guvernantilor si o caricatura de sicriu cu chipul “intaiului fiu al poporului de azi” . Pai , bah tata , daca tot exprimam ceva si vrem sa ne fie ascultat glasul ,ce poate fi mai simplu si mai convingator decat o singura voce puternica si un pumn ridicat spre cer in semn de nemultumire , dispret si dorinta de schimbare . La caterinca si sarbatori campenesti , mici si carnati sfaraind , nu ne intrece nimeni , sunt sigur de asta , ca doar d’aia iese juma’ de tara din casa de 1 mai pt ca asa e traditia , nu ?! Si atunci te mai intrebi de ce Piticul Porno din fruntea Guvernului si cu “pleziristul” nas al Boureanului au o aroganta care l-ar face chiar si pe Adrian Nastase sa creada ca joaca la copii si juniori . Versurile acelea , chiar daca au fost redactate in perioada de trista amintire, ar trebui cantate si ascultate la astfel de manifestari , asta daca nu vrem ca si perioada asta sa o numim in viitor tot de “trista amintire” ! P.S . Versurile apartin poetului Adrian Paunescu.

Csender

duminică, 11 iulie 2010

E simplu

...scurt si la obiect. Noi povestim tot si orice. Voi? Comentati, injurati, apreciati. ENJOY!